Waar je op moet letten bij het kiezen van het juiste wasmiddel

20 mei 2022 Bron: Bouw & Wonen
Waar je op moet letten bij het kiezen van het juiste wasmiddel
Foto: Samsung
Er is maar weinig dat net zo fijn is als een schone was. Eindelijk kun je jouw favoriete T-shirts weer aan die de vorige keer toch enigszins naar zweet begon te ruiken. Of waar je net een klodder pindasaus op hebt gemorst. Naast de frisse geur voelt het simpelweg ook aangenaam om jezelf weer in schone kleren te hijsen. Uiteraard is het hierin van belang dat je een goede wasmachine hebt en dit combineert met het juiste wasmiddel. De ideale mix is in deze cruciaal voor een perfecte, schone was. Om ons te focussen op het wasmiddel, vertellen we je in dit artikel waar je allemaal moet letten bij het kiezen van juiste product.

Het juiste wasmiddel

Natuurlijk is het zaak dat je een goed werkende wasmachine moet hebben. Maar minstens zo belangrijk is het uitzoeken van het juiste wasmiddel. Nu zijn er talloze soorten wasmiddel op de markt en is het vaak allesbehalve gratis. De prijzen rijzen nu eenmaal soms de pan uit. Check daarom altijd de laatste wasmiddel aanbiedingen en probeer erachter te komen welke het beste bij jou past.

Neutral wasmiddel

Om je enigszins op weg te helpen vertellen we je meer over Neutral wasmiddel. Het voordeel van dit wasmiddel is in ieder geval dat het goed voor de huid is. Geen onbelangrijk iets in deze tijd. Zeker voor babys, jonge kinderen en mensen die last hebben van allergien is dit een erg aangenaam product. Om dit te voorkomen, is het zeker aan te raden te wassen met dit wasmiddel.

Universeel wasmiddel

Uiteraard kun je er ook voor kiezen om gebruik te maken van Universeel wasmiddel. Het woord zegt het al, dit wasmiddel kun je eigenlijk voor alles gebruiken. Door de grote hoeveelheid bleekmiddel, zorgt dit wasmiddel ervoor dat veel vlekken eruit komen. Het nadeel is echter weer dat de kleuren ook gebleekt kunnen worden. Wel zo zonde van je felrode, favoriete T-shirt. Deze was is daarom vooral goed voor witte en lichtgekleurde was.

Bontwasmiddel/

Het derde wasmiddel dat we behandelen is de Bontwasmiddel. Dit bevat veel minder bleekmiddelen dan het bovenstaande Universeel wasmiddel. Hierdoor gaan kleuren niet afgeven, waardoor er nog meer vlekken ontstaan. Alhoewel de werking hiervan niet bijzonder groot is, is dit product wel ideaal voor een gekleurde was.

Ga ik voor kwaliteit of geur?

Een veel gemaakte afweging van mensen bij het kiezen van het juiste wasmiddel is de geur. Wanneer iets lekker ruikt, dan is het voor veel mensen al snel interessant. Op zich geen gekke gedachte, want lekker ruikende kleren zijn nu eenmaal fijn om te hebben. Toch is het belangrijk dat je van tevoren goed uitvogelt of dat o, zo lekker ruikende wasmiddel ook wel echt doet waar het voor bedoeld is. Het moet namelijk ook schoon worden. Het is doodzonde als je erg lekker ruikende kleren hebt, maar dat je mooie blauwe shirt inmiddels paars is geworden. Wat dat betreft komt er soms meer kijken bij het kiezen van het juiste wasmiddel dan je misschien denkt. Lees je dus goed in en bepaal wat het beste bij jouw was past.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo