Voordelen van het isoleren van je buitenmuur

  BE   1 oktober 2019 Bron: Bouw & Wonen
Voordelen van het isoleren van je buitenmuur
Het isoleren langs de buitenmuur is erg populair op het moment. Buitengevelisolatie is zeer efficiŽnt als het gaat om het tegenhouden van warmteverlies, maar wat zijn nog meer de voordelen van deze vorm van isolatie? Een bondige opsomming volgt hieronder.

- Het tegenhouden van onnodig warmteverlies

Een gemiddelde eengezinswoning verliest al snel tot 40% van zijn warmte door muren. Dit kan je tegengaan door onder andere je buitengevel te isoleren. Buitengevelisolatie kent een uitstekende isolerende werking. Hierdoor zal je warmteverlies in jouw woning tegengaan, dat zal resulteren in een lagere energierekening.

-Het verhogen van jouw wooncomfort

Wanneer je ervoor kiest om je buitengevel te laten isoleren zorg je ervoor dat de kou van buitenaf wordt tegengehouden. Tevens zal warmte niet onnodig verloren gaan. Dit betekent dat je minder warmte hoeft te stoken voor een warmer huis. Hierdoor kan je genieten van een constante en aangename temperatuur in jouw woning.

-Het verhogen van jouw akoestisch comfort

Veel Vlamingen ondervinden tot op de dag van vandaag last van omgevingsgeluid. Naast dat je jouw wooncomfort verhoogd met buitengevelisolatie, zal je een hogere mate van akoestisch comfort ervaren.

-Het creŽren van een nieuwe uitstraling van jouw woning

Indien je jouw woning tegelijkertijd wilt opfrissen, is buitengevelisolatie de perfecte uitkomst voor jou. Door te kiezen voor een crepi, spuitkurk of steenstrip afwerking zorg je ervoor dat je huis er als nieuw uitziet. Daarnaast zal je woning door te investeren in buitengevelisolatie aanzienlijk stijgen in waarde.

De premies en het vergelijken van offertes

De Vlaamse regering komt woningeigenaren tegemoet om buitengevelisolatie te stimuleren. In 2019 kom je mogelijk in aanmerking voor een premie vanuit jouw netbeheerder van maarliefst 15Ä per geÔsoleerde vierkante meter!

Wanneer je interesse hebt in buitengevelisolatie, wordt het aangeraden om offertes te vergelijken van specialisten uit jouw regio. Zo kies je voor de beste deal en kan je direct profiteren van de voordelen van buitengevelisolatie.Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo