Voor het eerst meer Belgische dan Britse kopers in Alicante

4 augustus 2021 Bron: Nieuwbouw in Spanje
Voor het eerst meer Belgische dan Britse kopers in Alicante
De Belgische kopersmarkt doet het voor het eerst beter dan de Britse op het gebied van het totale investeringsbedrag in woningen gelegen in de provincie Alicante, Spanje. Dit maakt België tot het belangrijkste land voor de regio van dit moment.

Het officiële verslag over vastgoedtransacties van buitenlanders in de provincie Alicante (eerste kwartaal 2021), werd recent gepubliceerd door de Notariële Raad van Valencia.

Gratis met Bouw & Wonen naar Second Home Expo

Op zoek naar een vakantiehuis in binnen- of buitenland?
Op 14 en 15 oktober 2023 vindt de beurs Second Home Expo in Flanders Expo in Gent plaats. Wil jij deze beurs namens Bouw & Wonen gratis bezoeken?

Je kunt hier jouw gratis inkomtickets downloaden

De resultaten tonen een algemene daling van de buitenlandse verkopen en aankopen van tweede verblijven door alle nationaliteiten. Anderzijds is de gemiddelde aankoopprijs gestegen. Daarnaast dient te worden opgemerkt dat de Belgische markt in deze periode de nationaliteit is geworden die het meest heeft geïnvesteerd in de aankoop van onroerend goed aan de Costa Blanca, en daarmee het Verenigd Koninkrijk heeft overtroffen.

grafiek

Uit het totaalbedrag van de investeringen per nationaliteit blijkt dat België het belangrijkste land is voor de provincie Alicante en hiermee voor het eerst het Verenigd Koninkrijk vervangt op deze ranglijst.

De Belgen worden in de ranglijst gevolgd door het Verenigd Koninkrijk en Nederland.

grafiek

De grootste markt qua verkoopvolume was nog wel het Verenigd Koninkrijk, dit met 513 eenheden in totaal. De Belgische en Zweedse markten waren de tweede en derde grootste met respectievelijk 423 en 299 verkopen.

De totale verkoop is wel gedaald ten opzichte van dezelfde periode het jaar voordien, terwijl de gemiddelde prijzen gestegen zijn.

Ook in de andere regio’s (Ibiza, Tenerife en Costa del Sol) is een gelijkaardige trend merkbaar. In Ibiza is het zelfs zo dat veel eigenaren wiens woning te koop stond, deze terug uit de verkoop halen of de prijs (naar boven) aanpassen. Momenteel is het onevenwicht tussen vraag en aanbod er enorm groot. Aan kopers geen gebrek, het ontbreekt op de markt aan degelijke woningen. De Belgen blijven dus massaal vastgoed kopen in Spanje de laatste maanden.
Vooral in het hoger segment is de toestand zeer vergelijkbaar met de situatie in België en meer bepaald de Belgische kust.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo