Volledige kantoorinboedel van Thomas Cook wordt geveild

  BE   9 oktober 2019 Bron: Two Cents
Volledige kantoorinboedel van Thomas Cook wordt geveild
Na de recente faillissementen van onder andere winkelketen Coolcat en erotiekketen Pabo, is Troostwijk Veilingen nu ook betrokken bij de verkoop van de goederen van het faillissement van Thomas Cook. Troostwijk gaat op zoek naar een nieuwe bestemming voor het kantoormeubilair en IT-materiaal uit de hoofdzetel in Zwijnaarde. Vanaf vrijdag 11 oktober tot het einde van de maand kan iedereen online meebieden op de verschillende loten.

De directie van Thomas Cook Belgium vond geen oplossing om een doorstart te realiseren voor zijn verschillende activiteiten. Het faillissement voor alle takken van het bedrijf werd daarom aangevraagd. Troostwijk veilingen is door curatoren Hans De Meyer, Mieke Verplancke en Pieter Huyghe aangesteld om de activa van Thomas Cook en Neckermann te veilen.

Heel uitgebreid aanbod

“Het gaat om een enorm uitgebreid en groot aanbod aan kantoor- en IT-materiaal waarvoor we vanaf volgende week op zoek gaan naar een tweede leven. We hebben het materiaal verzameld en ondergebracht in het hoofdkantoor van Thomas Cook in Zwijnaarde, Gent. Tussen de loten vind je zo goed als alles wat een klein of groot bedrijf aan kantoor- en keukeninrichting nodig heeft. We hopen dan ook dat zowel andere bedrijven als particulieren een nieuwe bestemming aan het materiaal kunnen geven”, zegt Koen Grysolle, manager Experten & Site managers. Momenteel inventariseert Troostwijk al het materiaal en wordt alles in verschillende loten onderverdeeld. Vanaf vrijdag 11 oktober om 14u opent de veiling online en loopt tot 21 oktober. Op 17 oktober kan iedereen de goederen op het hoofdkantoor in Zwijnaarde bezichtigen tijdens de kijkdag.

Volledige kantoorinboedel van Thomas Cook wordt geveild

Moeilijk economisch klimaat voor Belgische bedrijven

Volgens het Belgische Statistiekenbureau Statbel stijgt het aantal faillissementen in ons land. Van maart tot en met augustus 2019 is er een stijging van 16,5% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar opgetekend. “Als grootste veilinghuis in Europa, dat naast faillissementen ook vrijwillige verkopingen, bedrijfsbeëindigingen en relocaties afhandelt, hebben wij een goed zicht op het economische klimaat waarin de bedrijven op dit moment verkeren. We merken dat heel wat bedrijven uit uiteenlopende sectoren het momenteel moeilijk hebben om te overleven. We behandelden de afgelopen maanden beduidend meer faillissementen.”

De curator ontzorgen

Troostwijk Veilingen is een gevestigde waarde in België wanneer het op de behandeling van faillissementen aankomt. “We stellen alles in het werk om voor Thomas Cook de best mogelijke opbrengst te behalen. Daarnaast is het is onze taak als veilinghuis om de curator zoveel mogelijk te ontzorgen. Onze dienstverlening start bij het inventariseren van alle goederen, de oplijsting en teruggave van de revendicaties.”

Praktisch

Start van de online veiling: 11/10/2019 om 11u
Einde van de online veiling: 21/10/2019 vanaf 11u
Kijkdag: 17/10/2019 tussen 9u en 12u
Ophaaldag: 28/10/2019 tussen 9u en 16u
Adres: Tramstraat 67, 9052 Zwijnaarde
www.troostwijkauctions.com/uk/thomas-cook/01-30659/

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo