Collectorsitems en unieke stuks uit Océade te koop

5 juli 2018 Bron: Two Cents
Collectorsitems en unieke stuks uit Océade te koop
Océade, het bekende waterpretpark dat in 1988 gebouwd werd op de Bruparck site in Brussel, sluit op 30 september haar deuren. Troostwijk Veilingen, het grootste industriële online veilinghuis van Europa, verkoopt de machines, uitrusting en decors van het park. Voor wie Océade na aan het hart ligt, is dit de ideale gelegenheid om een souvenir aan het park te bemachtigen of het bestaande materiaal een tweede leven te geven. Eind september eindigt de huurovereenkomst om plaats te maken voor het NEO-project van Stad Brussel dat uit woningen, een winkelcomplex, een cinema, Spirouland en Mini-Europa bestaat.

Mooie geschiedenis

Océade mag dan wel definitief haar deuren sluiten, de herinnering aan het waterpark zal zonder twijfel levend gehouden worden in het hart van de Brusselaars. Dertig jaar lang bezorgde Océade 7.000.000 Brusselaars, Belgen en toeristen ontspanning en verfrissing in de schaduw van het Atomium. Het park heeft dan ook alles in huis voor een onvergetelijke vakantiedag: spectaculaire glijbanen, een golfslagbad met tropische regen, jaccuzzi’s en een recent gerenoveerd saunacomplex. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Océade de derde meest bezochte toeristische attractie van Brussel geworden is.

Collectorsitems en unieke stuks uit Océade te koop
In 2015 werd Océade overigens uitgeroepen tot Trends Gazelle in Brussel. “Het park kent een groot commercieel en financieel succes, maar met de komst van het NEO-project in 2019, kan de huurovereenkomst met Stad Brussel niet verlengd worden”, benadrukt de directie van het waterpark.

Troostwijk veilt unieke items

De online veiling, georganiseerd door veilinghuis Troostwijk, loopt nog tot en met 27 september. Heel wat verschillende items gaan er onder de hamer: de piratendecoratie, zwembadonderdelen zoals pompen, filters, chloorregulatoren en waterreservoirs, onderdelen van de sauna’s waaronder ovens en lichten, keukenmateriaal zoals friteuses, de koelruimte of de vaatwasmachine, kantoorartikelen en promotiemateriaal van Océade. Océade investeert regelmatig, waardoor een groot deel van het materiaal zeer recent is: de glijbanen werden tussen 2008 en 2012 volledig vernieuwd, in 2014 werd een nieuwe vestiaire geplaatst, sinds 2016 is er een nieuw saunacomplex en het keukenmateriaal is volledig nieuw.

Alles zal onderverdeeld worden in verschillende loten. Troostwijk hoopt zo dat deze artikelen een nieuw leven krijgen in andere pretparken, horecazaken of dat ze in handen van verzamelaars of nostalgen terechtkomen. Het veilinghuis organiseert op 25 september een kijkdag voor geïnteresseerde kopers. Vanaf 4 oktober moeten de goederen opgehaald worden.

Internationaal klantenbestand

Troostwijk vermoedt dat niet enkel Belgische kopers interesse zullen hebben, maar er ook veel aandacht van buiten de landsgrenzen zal komen. “Er is weinig tweedehandsmateriaal voor waterpretparken beschikbaar. We hopen dus zowel Belgische als buitenlandse kopers aan te trekken, dankzij ons ruim internationaal klantenbestand”, aldus Troostwijk.

Collectorsitems en unieke stuks uit Océade te koop
Wie nog even wil genieten in dit unieke park, kan er nog tot en met 30 september een laatste verfrissende duik in het water nemen.

Praktische info

 • Start online veiling: 15 juni 2018
 • Kijkdag: 25 september 2018 van 10u tot 16u
 • Afsluitingsdatum: 27 september 2018
 • Afhalen: Vanaf 4 oktober 2018
 • Adres: Voetballaan/Kampioenschapslaan 3, 1020 BRUSSEL.
Meer info: klik hier

Lees ook:

 • Bouw & Wonen Partners:
 • Recticel
 • Wienerberger
 • Credishop
 • Loxone
 • bouwinfo