Océade en Mini-Europa dicht in augustus 2013?

  BE   9 februari 2012 Bron: VRT Nieuws
De parken Mini-Europa en Océade op de Heizel in Brussel moeten eind augustus 2013 de deuren sluiten, tenzij de stad Brussel bijdraait. Dat heeft eigenaar Thierry Meeùs verklaard op een persconferentie.
Vorige week gaf de Brusselse regering groen licht voor het ambitieuze Neo-project. Projectontwikkelaar Neo wil op de Heizel een groot winkelcentrum bouwen, met congres- en evenementenruimten en honderden woningen.

In het nieuwe project is plaats voor Océade en Mini-Europa, op voorwaarde dat Océade 100 meter wordt verplaatst, een deel van Mini-Europa verdwijnt en een ander deel gratis wordt, zei eigenaar Meeùs vandaag op een persconferentie. "Kortom, men wil ons alleen deels laten bestaan op voorwaarde dat Océade en Mini-Europa bijna volledig worden heropgebouwd en financieel dus niet meer exploiteerbaar zijn."

Meeùs, die de gronden van de stad Brussel huurt, noemt de manier waarop hij behandeld is door de stad Brussel "ronduit schandalig". Hij start een petitie op de twee websites van de attracties om die toch nog aan de Heizel te houden.

Océade (240.000) en Mini-Europa (356.000) lokten vorig jaar samen 596.000 bezoekers, dat is zowat één vierde van alle bezoekers van musea en attracties in Brussel. De parken maakten ook anderhalf miljoen euro winst.

De stad Brussel ontkent dat ze de sluiting van de twee parken in de hand heeft gewerkt. Beide parken zijn gevraagd om in het Neo-project te stappen en om daarover voorstellen te doen, klinkt het.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo