Algemeen

Kinepolis Brussel neemt deel aan Neo Project op heizel

Nadat de rechter eerder al had beslist dat de bioscoop Kinepolis op de Heizel mag blijven, neemt de bioscoopketen nu ook deel aan het Neo-Project, het shopping- en entertainmentpark dat het Heizelplateau zal hervormen. Kinepolis heeft daarover met de drie mogelijke projectontwikkelaars al een voorakkoord afgesloten. De toekomst van Kinepolis Brussel op de Heizel was onzeker omdat de concessie-overeenkomst met de stad Brussel maar tot 2025 liep. Door een akkoord af te sluiten met de drie mogelijke projectontwikkelaars heeft het bioscoopcomplex nu de toekomst op het Heizelplateau verzekerd.

Kinepolis stapt dus mee in het nieuwe project, maar meer wil de bioscoopketen daarover nog niet kwijt. Of ook waterpretpark Océade en Mini-Europa kunnen blijven, is nog niet zeker. De Brusselse minister-president Rudi Vervoort verklaarde vorige maand wel dat er een kans is dat Mini-Europa en Océade geïntegreerd kunnen worden in het project. Al is het vooral de ontwikkelaar die daar volgens hem over beslist.

Het Neo-project omvat naast woningen ook een concertzaal en een shoppingcomplex. Het zou in 2018 van start gaan als alle vergunningen in orde zijn.

Ook interessant


Build for Life