Kinepolis mag blijven op de Heizel in Brussel

  BE   30 mei 2013 Bron: VRT Nieuws
De rechtbank van koophandel heeft beslist dat de bioscoop van Kinepolis mag blijven voortbestaan op de Heizel in Brussel. Burgemeester Thielemans had als voorzitter van de Brusselse vzw Tentoonstellingspark al in 2011 een dagvaarding gestuurd naar kinepolis. TPB klaagde vooral de organisatie van commerciële evenementen door Kinepolis op de Heizelsite aan. Het ging vooral om business-to-businessactiviteiten, volgens TPB ongeoorloofde concurrentie voor haar eigen activiteiten. De vzw eiste een ontbinding van de exploitatieovereenkomst. Kinepolis heeft er een uitbatingsovereenkomst tot minstens 2025. De rechtbank verwerpt nu deze bewering aangezien de activiteiten van Kinepolis volledig conform zijn met de uitbating van een modern bioscoopcomplex, aldus Kinepolis.

Kinepolis zegt steeds vertrouwen te hebben getoond in de gerechtelijke procedure, en is verheugd dat de rechtbank bevestigt dat zij de overeenkomst steeds te goeder trouw heeft uitgevoerd, waardoor zij haar uitbating kan voortzetten in Brussel in het belang van alle filmliefhebbers, haar medewerkers en haar bedrijfsactiviteit.

Een eventuele sluiting van Kinepolis zou de stad Brussel goed uitkomen in het kader van het Neo-project, een groot winkelcentrum en congrescentrum. Recent was al gebleken dat er in dat nieuwe project geen ruimte meer is voor Mini-Europa en Océade. Beide nochtans goed draaiende parken sluiten de deuren in augustus. De stad Brussel neemt akte van de beslissing van de rechtbank. Dat zegt het kabinet van burgemeester Freddy Thielemans (PS). Volgens het stadsbestuur ging de Kinepolis-zaak puur om een kwestie van respect en heeft de uitspraak geen grote gevolgen. "We nemen akte van de beslissing die de rechtbank nam", zegt de woordvoerster van de burgemeester. "Veel verandert dit niet, gezien we de plannen voor Neo nog volop aan het bekijken zijn." Zo werd vorige week beslist dat het Koning Boudewijnstadion verdwijnt, en er een nieuw stadion komt op Parking C van de Heizel.
Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo