Algemeen

Unizo gekant tegen stadion met winkelcomplex

Unizo is gekant tegen de bouw van een nieuw voetbalstadion en een winkelcomplex op parkeerterrein C aan de Heizel. Onder meer door instabiliteit van de terreinen in Schaarbeek moest de stad op zoek naar een nieuwe plaats voor een voetbalstadion.

Afgelopen week werd beslist dat parkeerterrein C de beste optie is. De stad wil de bouw van het nieuwe stadion meteen koppelen aan de bouw van een winkelcentrum.

"We willen op het parkeerterrein een multifunctioneel stadion bouwen zoals de ArenA in Amsterdam (foto). Zo kunnen het Koning Boudewijnstadion, Kinepolis, Océade en Mini Europa allemaal blijven staan en komt er een opeenvolging van infrastructuren. Die zullen elkaar versterken", zegt Brussels minister van Financiën Guy Vanhengel (Open VLD).

Unizo ziet de plannen voor een winkelcomplex naast het stadion niet zitten. Ook het Vlaams Gewest werkt aan een dossier voor een winkelcentrum in de buurt van het viaduct van Vilvoorde.

"Als er in die regio al plaats is voor zo'n winkelcentrum, is er zeker geen plaats voor 2", zegt Anton van Assche van Unizo. "Het is zinloos dat de 2 gewesten een strijd voeren. Dat is geen duurzaam beleid."
Build for Life