Algemeen

Nieuw voetbalstadion op parking C van de Heizel

De Brusselse regering wil een nieuw nationaal voetbalstadion op parking C van de Heizel, dat is het grote parkeerterrein dat tussen de Heizelgebouwen en de Brusselse Ring ligt. Parking C is eigendom van Brussel, maar ligt op het grondgebied van Grimbergen. Het huidige Koning Boudewijnstadion zal worden afgebroken als de plannen gerealiseerd worden. Met het nieuwe stadion wil Brussel zich ook kandidaat stellen voor het Europees kampioenschap voetbal van 2020.
Minister-president Rudi Vervoort (PS) kondigde de plannen aan op een een seminarie van zijn regeringsploeg in Oostende. De nieuwbouw past in een project dat de Heizelvlakte helemaal zal hertekenen.

Het Koning Boudewijnstadion moet in de plannen plaats maken voor nieuwe woningen. Minstens 15 procent daarvan zouden sociale woningen zijn. De stad Brussel toont zich tevreden met de beslissing van de Brusselse regering in het dossier.

"Dit is een sterk signaal met het oog op het Europees voetbalkampioenschap 2020, het Neo-project voor de herinrichting van de Heizel en de internationale uitstraling van Brussel en het hele land", aldus burgemeester Freddy Thielemans (PS) en de schepenen van de Stad Brussel in een gezamenlijke persmededeling.

"Idealiter zou het een multifunctioneel stadion moeten worden, een stadion dat de hoofdstad van Europa waardig is", zegt schepen van Sport Alain Courtois (MR). Volgens de stad zal het stadion genieten van de positieve gevolgen die Neo op het gebied van bijvoorbeeld mobiliteit zal creëren. Zo zal het totale aantal parkeerplaatsen behouden blijven, via ondergrondse parkings of parkeersilo's.

Ook interessant


Build for Life