Algemeen

Verdraait burgemeester de feiten over Heizelvlakte?

Het wordt steeds duidelijker dat alles moet wijken voor het Neo project van de stad Brussel. Afgelopen weekend werd bekend dat de stad Kinepolis graag van de Heizel ziet verdwijnen en ook Mini-Europa en Océade sluiten in augustus noodgedwongen de deuren omdat ze moeten plaatsmaken voor nieuwe winkelcentrum Neo. Gisteren vertelde Brussels burgemeester Freddy Thielemans op de gemeenteraad dat Océade en Mini-Europa niet van de Heizelvlakte hoeven te verdwijnen. "De themaparken kunnen in het nieuwe winkelcentrum Neo worden ingepast", stelde hij. Dat de directies voor een sluiting opteren is volgens hem "hun eigen keuze".

"De 3 kandidaat-ontwerpers van het Neo-project zijn bereid om de attracties in hun offerte te integreren op voorwaarde dat de uitbaters bereid zijn om te onderhandelen. Dat hebben ze geweigerd. In de plaats kiezen ze ervoor in augustus de deuren te sluiten. Dat is hun eigen beslissing."

Brussels gemeenteraadslid Bart Dhondt twijfelt aan deze versie van het verhaal. "Océade en Mini-Europa hadden vanaf het begin moeten worden opgenomen in het Neo-project. Nu is dat niet het geval. Er moet dringend meer duidelijkheid komen."

Ook interessant


Build for Life