Algemeen

Verdwijnt ook Kinepolis van de Heizel in Brussel?

De kans bestaat dat ook de grote bioscoop Kinepolis moet verdwijnen van de Heizel terreinen in Brussel. In augustus sluiten ook de zeer rendabele parken Mini-Europa en Océade al hun deuren. En dit allemaal voor de komst van het Neo-project, een groot winkelcentrum en congrescentrum waar de stad Brussel volledig haar zinnen op heeft gezet. Blijkbaar moet alles wijken voor dit prestige project. Kinepolis zou teveel congressen organiseren, en daarmee zou het de beheersovereenkomst met de stad Brussel schenden. De vzw Tentoonstellingspark, met burgemeester Thielemans als voorzitter, diende al in 2011 een klacht in tegen Kinepolis vanwege het teveel organiseren van congressen. De vzw ontvangt namelijk wel een percentage van de verkochte bioscooptickets, maar krijgt dat niet van andere evenementen, zoals congressen, die de bioscoop organiseert. Daarbij komt dat Kinepolis dan ook een concurrent zou zijn voor het nieuw te bouwen congrescentrum op de Heizel.

De vzw vraagt nu via de rechtbank om de overeenkomst met de bioscoop, die normaal nog tot 2025 loopt, op te schorten. De woordvoerster van Kinepolis wil volgens brusselnieuws.be niet ingaan op die beschuldigingen "in het belang van de rechtszaak". Kinepolis diende een financiële tegenclaim in voor de rechtbank.

Recent was al gebleken dat er in dat nieuwe project geen ruimte meer is voor Mini-Europa en Océade. Beide nochtans goed draaiende parken sluiten de deuren in augustus. Nu komt ook het voortbestaan van de Kinepolis in het gedrang.

Ook interessant


Build for Life