Contract Mini-Europa en Océade verlengd tot eind 2016

  BE   26 juni 2013 Bron: VRT Nieuws
Nadat Brussels minister-president Rudi Vervoort twee weken geleden had aangekondigd dat Mini-Europa en Océade toch niet eind augustus hoeven te sluiten, is nu de knoop definitief doorgehakt. Beide parken kunnen nu tot eind 2016 blijven bestaan op de Heizel. Na 2016 moeten de attractieparken wel wijken voor het Neo-project. De Heizelvlakte wordt heringericht met winkels, woningen en ook een vrijetijdsaanbod. Binnen een jaar wordt bekendgemaakt welke kandidaat het project mag uitvoeren en dan worden ook de nieuwe ontspanningsmogelijkheden voorgesteld.

"Deze verlenging laat de partijen toe om in alle sereniteit te onderhandelen over een eventuele samenwerking en biedt tegelijk de waarborg dat de aangewezen kandidaat volledig kan beschikken over de site, als die zou opteren voor een ander voorstel op het vlak van openluchtrecreatie", luidt het bij het bestuur van de Stad Brussel. De deur staat met andere woorden op een kier om ook na 2016 door te gaan met Mini-Europa en/of Océade op de Heizel. Volgens het stadsbestuur heeft Thierry Meeus, de directeur van de pretparken, het voorstel van de stad gisteren formeel aanvaard.

De toekomst van Mini-Europa en Océade is al lange tijd onzeker. Normaal gezien zouden de attractieparken de deuren moeten sluiten op 31 augustus, want de stad Brussel had het huurcontract niet verlengd. Er werd dan ook gespeculeerd over een mogelijke verhuizing van Mini-Europa naar Ukkel of een andere geïnteresseerde stad of gemeente. Ook Kinepolis zou aanvankelijk moeten verdwijnen, maar daar heeft de rechter een stokje voor gestoken.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo