Algemeen

Mini-Europa en Océade tot eind 2015 op de Heizel

Het themapark Mini-Europa en het waterpretpark Océade blijven tot eind 2015 op de Heizel. Dat heeft Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) vrijdag gezegd in het Brussels Parlement. Beide attracties zouden eigenlijk al deze zomer de deuren sluiten om plaats te maken voor een nieuw project op de Heizel. De stad Brussel en het gewest willen de Heizelvlakte een nieuw elan geven met het zogenaamde neo-project. Dat omvat onder meer de bouw van woningen, winkels, een congrescentrum en een hotel.

Mini-Europa en Océade zouden daarom moeten verhuizen of verdwijnen. Als datum voor de sluiting was 31 augustus 2013 vooropgesteld. Toen het nieuws van de nakende sluiting bekend raakte, toonden meerdere steden interesse om Mini-Europa een nieuwe thuis te bieden. In België ging het onder meer om Middelkerke, Kortrijk en Eigenbrakel, maar er was ook interesse van steden in andere landen zoals Montenegro.

De verhuizing lijkt echter niet voor meteen te zijn, want volgens minister-president Vervoort heeft Brussel nu voorgesteld om de concessie te verlengen tot eind 2015. De eigenaar van de parken zou die verlenging volgens Vervoort hebben aanvaard, net als de drie consortia die meedingen voor de realisatie van het neo-project. Maar de eigenaar zelf ontkent dat.

Ook interessant


Build for Life