Exclusief herenhuis in Brusselse miljardairswijk opnieuw te koop

  BE   4 oktober 2018 Bron: Two Cents
Exclusief herenhuis in Brusselse miljardairswijk opnieuw te koop
Aan het einde van de Brusselse Louizalaan ligt het Square du Bois, ook wel beter bekend als “het miljardairskwartier”, één van de meest exclusieve buurten van het land. In 2017 stond in deze doodlopende privéstraat een bijzonder luxueus herenhuis te koop, op verzoek van een bank, aangeboden door Troostwijk Real Estate. Troostwijk vond toen een gelukkige koper, maar de beslagrechter kon onder druk van de eigenaar de onderhandse verkoop niet laten doorgaan, omdat deze hoopte op een veelvoud van het bekomen bedrag. De bank vraagt Troostwijk om de woning opnieuw te vermarkten, nu via een openbare verkoop met een notaris. “Een zeer uitzonderlijk voorval”, stelt Troostwijk. Wie vorig jaar zijn kans miste, kan opnieuw bieden tot 18 oktober om 12u.

Ongeziene situatie

De beslagrechter kon in 2017 niet ingaan op het verzoek tot de onderhandse verkoop van de woning na de online aanbieding via Troostwijk. De eigenaar beweerde namelijk dat het niet aan een correcte prijs verkocht werd. De beslagrechter beval hierop de gedwongen openbare verkoop. Ook hiertegen werd een procedure gevoerd die nu evenwel definitief beslecht werd. “Het is de eerste keer dat we meemaken dat een beslagrechter een verkoop niet met 100% zekerheid durft laten doorgaan. Door verschillende biedingen te bekomen na veel publiciteit, wordt namelijk een marktconforme prijs bekomen”, stelt Troostwijk. De verschillende partijen zijn tot de consensus gekomen om de woning dit keer via een openbare verkoop te veilen, met een minimumprijs van € 2 995 000. “Bij een openbare verkoop wordt er normaal geen minimumprijs ingevoerd, maar zo is de eigenaar verzekerd van een minimaal bedrag”, stelt Troostwijk.

Exclusief herenhuis in Brusselse miljardairswijk opnieuw te koop

Anonimiteit verzekerd

De geïnteresseerden kunnen tot 18 oktober een bod uitbrengen op de site van Troostwijk, die aansluitend de kandidaat-koper vertegenwoordigt tijdens de openbare verkoop. “Dit biedt een bijkomend voordeel voor de kandidaat-kopers. Omdat wij hen vertegenwoordigen, zijn ze niet genoodzaakt om hun naam bekend te maken tijdens de openbare verkoop. Voor dergelijke bedragen is privacy en anonimiteit zeer wenselijk. Bovendien kan de woning zo sneller toegewezen worden”, zegt Troostwijk.

Online veilen vastgoed steeds meer ingeburgerd

Volgens Troostwijk is het vastgoedklimaat in Brussel ondertussen een pak gunstiger dan het voorbije jaar. Het veilinghuis verwacht dus wel wat geïnteresseerde kopers. “We merken trouwens dat het online veilen van vastgoed steeds meer ingeburgerd raakt. De verkoop van zo een uitzonderlijke en exclusieve woning gebeurt natuurlijk niet elke dag, maar ook voor luxewoningen is dit een manier van bieden die aantrekt”, stelt Troostwijk. Vorig jaar telde Troostwijk 12 biedingen en 41 kandidaten voor deze woning. Online veilen is een snelle en transparante manier van verkopen. Troostwijk verwacht dan ook dat het in de toekomst nog frequenter toegepast zal worden.

Luxe ten top

Het impressionante herenhuis herbergt meer dan 1.100 m2 bewoonbare oppervlakte, telt drie bovengrondse en twee kelderverdiepingen en biedt vanop het terras een prachtig uitzicht op het park. Het huis is luxueus afgewerkt met onder meer marmeren vloeren en 24-karaats gouden kranen in de badkamer. De woning heeft een spa met hamam, solarium, jacuzzi, barzwembad, zes badkamers en 13 toiletten. Slapen kan er in acht verschillende kamers. De koper deelt de privéstraat met diplomaten, ambassadeurs, profvoetballers en hooggeplaatste medewerkers van de NAVO. “Het originele reglement van de Square du Bois vereiste dat de gebouwen een geheel bleven bij verkoop. In de loop der jaren werd op die regel een aantal uitzonderingen toegelaten, waardoor heel wat woonhuizen in appartementen zijn onderverdeeld. Dit maakt de verkoop van een integraal driegevel herenhuis nog uitzonderlijker”, stelt Troostwijk.

Exclusief herenhuis in Brusselse miljardairswijk opnieuw te koop
Een online bod uitbrengen kan via Troostwijk op www.troostwijk.be/vastgoed
De startprijs voor het online bieden werd bepaald op € 2.995.000,00.

Exclusief herenhuis in Brusselse miljardairswijk opnieuw te koop

Praktische info:

  • Afsluitingsdatum: 18/10/2018 12:00 CET
  • Bezichtiging: Op afspraak
  • Locatie: Louizalaan 561, 1050 Brussel


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo