Vastgoed

Een kasteeldomein als achtertuin

Een kasteeldomein als achtertuin
Vlakbij Luik en de Ardense bossen bevindt zich een uniek domein, met centraal het Château de Lexhy, één van de grootste kastelen van Wallonië. Tot 19 september krijgen geïnteresseerden de kans om via Veilinghuis Troostwijk een online bod uit te brengen op 13 unieke kasteelappartementen, opgedeeld in 8 individuele loten en 1 combilot.
Deze appartementen werden grotendeels gerenoveerd, met uitzondering van de nutsvoorzieningen, die nog verder afgewerkt moeten worden en het casco-appartement op de 3de verdieping.

Het landgoed kent een rijke geschiedenis. Vanaf de 11e eeuw hebben er meerdere kastelen en hoeves op gestaan, die telkens opnieuw neergehaald en weer opgebouwd werden.
Het huidige gebouw dateert uit 1853 en heeft een 57 meter lange, sobere en symmetrische gevel. Het midden van de gevel draagt een breed fronton op 4 pilasters. In het midden van het gebouw is er een ‘belvedère’ toren, van waaruit men een prachtig uitzicht op de omgeving heeft.

Het totale terrein omvat 47 hectare inclusief weilanden, het historische kerkje en de hoeve. De renovatie van dit monumentale erfgoed vond de afgelopen 12 jaar plaats. Op dit moment zijn er in totaal 23 kasteelappartementen en 4 koetshuis appartementen, waarvan er nu dus 13 te koop worden aangeboden.

Details:

Sluitingsdatum: 19 september 16:00 CET
Startdatum: 1 juli 14:00 CET
Kijkdagen: op afspraak
Meer info: www.troostwijkauctions.com/nl/kasteel-lexhy/01-22898/?s=lexhy

Ook interessant