Bedrijfsnieuws

Volledig vernieuwde toonzaal voor Brabex Security in Brasschaat

Volledig vernieuwde toonzaal voor Brabex Security in Brasschaat
Brabex Security heropende onlangs zijn volledig vernieuwde toonzaal aan de Augustijnslei 150 in Brasschaat. Als specialist in alle mogelijke elektronische beveiligingssystemen is daar ook de nieuwste VCA-camera te ontdekken. Dergelijke hoogkwalitatieve camera (4K) voor onder meer gezichtsdetectie en -herkenning wordt momenteel volop getest op de luchthaven in Zaventem.

Zaakvoerder Pascal de Beukelaar van Brabex windt er geen doekjes om. “Als op het ogenblik van de aanslagen in Zaventem de nieuwste VCA-camera in gebruik was, zou de ‘man met het hoedje’ wellicht veel sneller herkend en opgespoord zijn geweest. Zo’n camera maakt continu live-beelden waarop een automatische videoanalyse gebeurt. Dit maakt het perfect mogelijk om bepaalde zaken te detecteren en te filteren en zo een gerichte actie of opzoeking te doen. En dit kan zowel met mensen, voorwerpen en voertuigen.”

“Vooraf bepaalde instellingen kunnen bij live-beelden een alarm doen afgaan om direct actie te ondernemen. Maar ook in opgeslagen beelden is het mogelijk om te gaan zoeken op specifieke details. Al die beelden worden in pakketten opgeslagen in de cloud en kunnen zo internationaal beschikbaar gesteld worden. Dit moet leiden tot snellere en beter op elkaar afgestemde acties met een verhoogde veiligheid als resultaat.”

De nieuwe VCA-camera leent zich ook uitstekend voor marketing. Met een hoge resolutie van 8 tot 12 megapixels is het mogelijk om aan “heat mapping” te doen. Hoeveel mensen lopen er in een bepaalde afdeling van de supermarkt bijvoorbeeld. Via gezichtsdetectie wordt bepaald of het om mannen of vrouwen gaat, of ze zwanger zijn, welke leeftijd ze hebben en of ze een bril of een hoed dragen. Via embleemherkenning wordt gefocust op het merk en model van een bepaald artikel.

Nieuwste technologieën

Pascal de Beukelaar startte in januari 1995 Brabex Security op. Naast camerabewaking is het bedrijf ook gespecialiseerd in alarmsystemen, branddetectie en elektronische systemen voor toegangscontrole. De allernieuwste technologieën zijn hier altijd beschikbaar. Het team van Brabex staat ook in voor de plaatsing ervan en richt zich zowel tot bedrijven als particulieren. Op dit moment is er met name vraag naar specifieke alarmen voor boten en mobilhomes en naar de beveiliging van werfsites.

Brabex Security is al 17 jaar gevestigd aan de Augustijnslei in Brasschaat, waar de toonzaal zopas een totaal ander uitzicht kreeg. Van daaruit is het bedrijf actief in heel Vlaanderen. Brabex werkt ook voor diverse overheidsdiensten zoals drinkwatervoorziening, politie, brandweer, gemeentehuizen en de haven, alsook voor hotels, ziekenhuizen en rusthuizen. Voor de politie van Brasschaat installeerde Brabex onlangs een mobiele camera.

Ook interessant


Build for Life