Beveilig je woning en voorkom inbraak

  BE   3 november 2016 Bron: Bouw & Wonen
Beveilig je woning en voorkom inbraak
In deze tijden is camerabewaking niet meer weg te denken, het geeft veel meer vertrouwen en veiligheid omdat je dankzij een camera steeds zicht hebt op alles wat er gebeurt rondom je woning. Camerabewaking is dé oplossing voor het opsporen van inbraak, diefstal en vandalisme. Door een camera te installeren aan je woning kan je de kans op een inbraak tot 95% verlagen. De installatie is zeer eenvoudig en verhoogt onmiddellijk het veiligheidsgevoel. Een camera is de enige echte manier om te weten te komen wat er zich heeft voorgedaan tijdens jouw afwezigheid.

Meer dan 200 woninginbraken per dag

In Vlaanderen alleen al zijn er meer dan 200 inbraken per dag, meestal wordt de inbreker aangetrokken door de woning omdat er geen alarmsysteem is. Het is opvallend dat de meeste mensen pas een alarmsysteem aanschaffen nadat er een inbraak is gebeurd.

Beveilig je woning en voorkom inbraak

Slechts 13% van de inbraken vindt in de nacht plaats, de meeste inbraken gebeuren overdag wanneer veel mensen op hun werk zijn. 70% van de inbrekers zijn gelegenheidsinbrekers, ze bereiden weinig voor en kiezen een woning in de buurt waar er geen beveiliging is. Ze zoeken vooral naar een woning die makkelijk te kraken is om binnen te geraken.
Vraag hier gratis informatie om jouw woning te beveiligen.

Beveilig je woning en voorkom inbraak

Tijdens de feestdagen en vakantieperiodes wordt er meer ingebroken. Veel mensen zijn dan op vakantie of bij hun familie, inbrekers maken hier graag gebruik van. Tijdens de zomer staan er meer ramen en deuren open, inbrekers weten dit en kunnen zo makkelijker in een huis binnen geraken. In de winter stijgen de meldingen van inbraken enorm. Het is dus interessant om preventief te werken en je woning te beveiligen voordat de feestdagen eraan komen. Zo kan je de kans op een inbraak tot 95% verlagen. Met een camerabewaking kan je steeds controleren wat er gebeurt rond je woning zodat je met een gerust gevoel naar familie of vrienden gaan.

Controleer jouw woning op afstand

Als je iets verdacht hoort aan je huis moet je niet steeds gaan kijken, je kan eenvoudig camera’s plaatsen en alles controleren zonder dat je naar buiten moet. Je hebt ook altijd de mogelijkheid om meerdere camera’s te plaatsen.
De meeste inbrekers zijn actief bij afwezigheid van de bewoners. Uit de cijfers van de federale politie kunnen we afleiden dat er nog steeds veel inbraken zijn in België. 95% van die inbraken kunnen vermeden worden door het installeren van een alarmsysteem met camerabewaking omdat het grootste deel van de inbrekers afgeschrikt wordt bij het zien van een beveiligingssysteem. Ze zijn meestal op zoek naar die ene woning zonder beveiliging.

Wil je de inbrekers geen kans meer geven? Beveilig dan je woning met een goed alarmsysteem. Klik hier voor meer informatie.

Beveilig je woning en voorkom inbraak

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo