Algemeen

Vlaamse regering kiest voor een tunnel

Het ziet ernaar uit dat er een akkoord is over het grote mobiliteitsplan voor Antwerpen. De Vlaamse regering zou kiezen voor een tunnel in plaats van de Lange Wapperbrug, maar wel op voorwaarde dat een voorafgaande studie de haalbaarheid en betaalbaarheid ervan garandeert. Het Lange Wapperviaduct werd in een referendum door de Antwerpenaars weggestemd en veroorzaakte ook onenigheid in de Vlaamse regering. Het zou nu plaats moeten ruimen voor een tunnel die zou vertrekken op Linkeroever en doorlopen op rechteroever tot op de Antwerpse ring. Voorwaarde is wel dat de tunnel haalbaar, betaalbaar en snel realiseerbaar is.

Het viaduct aan het Sportpaleis zou verdwijnen, zegt Lex Moolenaar van Gazet van Antwerpen in De ochtend op Radio 1. "Het viaduct aan het Sportpaleis wordt afgebroken en gedownsized tot een gelijkvloerse constructie. Ik ben daar niet honderd procent zeker van, maar dat was waar vannacht over onderhandeld werd."

De nieuwe Scheldeverbinding wordt dan omkaderd door een groot masterplan 2020, dat met bijkomende wegen en openbaar vervoer Antwerpen mobiel en leefbaar moet maken.

Mocht uit de haalbaarheidsstudie blijken dat een tunnel niet aan de vooropgestelde voorwaarden voldoet, zou de Lange Wapper toch weer in beeld komen.

Ook interessant


Build for Life