Verbouwen

Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond viert heropening

Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond heeft afgelopen vrijdag haar gebouw heropend. Dit werd samen met de ministers van Cultuur van de Lage Landen, Sven Gatz en Jet Bussemaker gevierd. De eerste aanleiding is de fysieke heropfrissing van een deel van het pand waardoor het geheel transparanter oogt. Tweede aanleiding is de nieuwe koers die de Brakke Grond sinds 2014 vaart. Minder missionaris maar meer een bruggenbouwer die duurzame banden smeedt tussen Vlaanderen en Nederland met als doel een grotere aanwezigheid en zichtbaarheid van de Vlaamse kunst en cultuur in Nederland.

Samen met Vlaams minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel Sven Gatz en Nederlands minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Jet Bussemaker werd er met vele gasten en hoogwaardigheidsbekleders een speurtocht georganiseerd naar Vlaams goud.
Later op de avond is er een mini-conferentie georganiseerd dat werd ingeleid door beide excellenties. De kennisuitwisseling tussen Vlaanderen en Nederland is uitermate interessant in een betrekkelijk klein taalgebied met dezelfde wortels, bedrieglijke gelijkenissen en heldere verschillen. Vanuit het besef dat we met zijn allen staan voor een aantal gezamenlijke uitdagingen op maatschappelijk en cultureel vlak wordt dit moment aangegrepen om elkaar te leren kennen en inzichten te delen.

De avond eindigde met een feest. Samen met een grotere schare aan vrienden en vaste bezoekers is de Vlaamse kunst beleefd. Met optredens, artistieke interventies, eten, drank en interessante mensen wordt het publiek rondgeleid in het hele gebouw.

Ook interessant