Vloerbekleding

Visgraatvloer van tegels in plaats van hout of PVC

Visgraatvloer van tegels in plaats van hout of PVC
Al jaren behoort de visgraatvloer tot een van de populairste vloeren binnen interieurs. Met name in de woonkamer en bijvoorbeeld de hal kiest men regelmatig voor dit type vloer. Het geeft de ruimte een speels tintje! Daarbij straalt een visgraatvloer luxe uit. In de meeste gevallen kiest men bij een visgraatvloer voor een vloer van hout of PVC. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen verlijmd PVC en PVC wat je in elkaar kunt klikken. Relatief nieuw is een visgraat vloer met tegels. Keramisch visgraatparket biedt verschillende voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld een houten vloer. Heb jij dit type vloer al eens overwogen? In dit artikel lees je meer over deze opkomende trend.

Voordelen van een keramische visgraat vloer

Een keramische visgraat vloer biedt als voornaamste voordeel, dat dit type vloer zeer duurzaam is. Op een houten vloer loop je al snel het risico last te krijgen van kringen, bijvoorbeeld doordat je kinderen hun beker sap om laten vallen. Ook iets te warm of nat dweilen kan voor een ernstige schade aan de houten visgraatvloer zorgen. In het ergste geval gaat de vloer bol staan en moet deze vervangen worden. Hier heb je bij een keramische visgraat vloer geen last van. De vloer is eenvoudig schoon te houden door deze regelmatig te zuigen en af te nemen met een vochtige dweil. Duurzaamheid zit ook in de levensduur van de keramisch visgraat vloer. De gebruikte tegels blijven doorgaans langer mooi, dan de houten of PVC planken.

Tegels in de woonkamer te combineren met vloerverwarming

Zeker nieuwbouwwoningen worden tegenwoordig vrijwel standaard van moderne vloerverwarming voorzien. Niet voor niets, want vloerverwarming biedt verschillende voordelen. Het is een hele energiezuinige manier van het opwarmen van de ruimtes in huis. Dat geldt in het bijzonder voor de combinatie van vloerverwarming met een elektrische warmtepomp, die kan worden gevoed met de zonnepanelen op het dak van je woning. De keramische tegels zijn goed te combineren met vloerverwarming, doordat het materiaal voldoende geleid om de warmte door te laten. Het is fijn wakker worden op een verwarmde vloer! Het aanbrengen van vloerverwarming in huis is een goed moment om de nieuwe keramische tegels te leggen. De oude vloer zal verwijderd moeten worden, voordat de vloerverwarming kan worden aangebracht.

Keuze uit verschillende soorten tegels

Bij de keuze voor keramisch parket, kun je kiezen uit verschillende soorten tegels. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen keramische tegels met een houtlook. Ze hebben een warme uitstraling. Een goed alternatief is een keramische tegel met betonlook. Het geeft ruimtes in huis een industriële look. Er zijn verschillende Nederlandse partijen gespecialiseerd in de levering van deze keramische tegels. Op internet vind je veel inspiratie voor het gebruik van deze tegels in je interieur.

Ook interessant