Comeback in stijl voor residentiŽle vinylvloeren

17 maart 2020 Bron: TeamLewis
Comeback in stijl voor residentiŽle vinylvloeren
Vinyl maakt zijn comeback bij Tarkett. De ICONIK-collectie biedt comfortabele en duurzame oplossingen voor een trendy vloer in vinyl. Het gamma is erg uitgebreid met een brede keuze aan tijdloze dessins en kleuren.

Alles komt terug. Vinylrollen zaten een tijdje in de vergeethoek, maar Tarkett brengt ze weer op de markt en voegt er in ťťn klap enkele onverwachte voordelen aan toe. Door voor moderne en gebruiksvriendelijke materialen te opteren, is de ICONIK-collectie tegelijk duurzaam, onderhoudsvriendelijk, trendy ťn eenvoudig te plaatsen voor de doe-het-zelver.

Spaanse tegeltjes of keramische look

Een ruimte opknappen of vormgeven, begint bij de vloeren. In die optiek kun je blind vertrouwen op de ICONIK-collectie van Tarkett. Enkele van de meest gezochte ontwerpen komen in een betaalbare vorm op de markt. Je kan onder meer kiezen voor de eerder traditionele parketstijl, de vaak terugkerende keramische look of hippe zeshoekjes. Ook de typisch Spaanse tegeltjes zijn verkrijgbaar. Even smaakvol, maar een stuk goedkoper dan het origineel. De ultra matte afwerking zorgt voor een authentieke sfeer in woon-, bad-, slaapkamer of keuken.

Tarkett - Comeback in stijl voor residentiŽle vinylvloeren

Geluidsdempend en aangenaam loopcomfort

Het comfort van de bewoners staat ook centraal en in dat opzicht komt ICONIK een stuk sterker voor de dag dan de vinylrollen van destijds. Ze zijn ontworpen voor zones met veel verkeer en dus extra slijtvast ťn onderhoudsvriendelijk. Het dempende ontwerp zorgt voor een aangenaam loopcomfort en reduceert geluid, tot 21 decibel. De onderlaag absorbeert bovendien waardoor de ondervloer niet specifiek bewerkt hoeft te worden om compatibel te zijn met de ICONIK-vinylrollen. Tarkett staat volledig achter de kwaliteit van de vloeren door er garanties van minstens tien jaar aan te koppelen.

Ftalaatvrij en lage VOC-uitstoot

Naast design en welzijn, zet Tarkett ook in op duurzaamheid. Daarom zijn de vinylrollen van ICONIK ontworpen volgens de Cradle to Cradleģ principes. Ze worden vervaardigd met materialen uitgekozen door EPEA, een internationaal erkend wetenschappelijk instituut voor onderzoek en consultancy. Tarkett biedt transparantie over zijn productieprocessen. ICONIK-vloeren zijn 100 procent ftalaatvrij en hebben een heel lage VOC-uitstoot. Dat draagt zowel bij tot een betere luchtkwaliteit binnenshuis en maakt de woning gezonder, allergie- en astmavriendelijk.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo