Visgraatparket van pvc

19 juli 2019 Bron: Voorlichtingsburo Wonen
Visgraatparket van pvc
Ze zien eruit als hout, voelen aan als hout, maar deze prachtige visgraat vloeren zijn níet van hout gemaakt. Het is visgraatparket van pvc! In de nieuwste pvc-vloeren met houtlook is de structuur in de toplaag zo aangebracht dat hij precies het houtdessin van de filmlaag volgt. Het resultaat: een prachtige en krachtige vloer.

Klassiek patroon

Visgraatverband is een legmethode die al eeuwenoud is en nog steeds is het een van de populairste parketmotieven. Niet gek: elke ruimte krijgt extra allure met zo’n vloer. Door subtiele extra’s aan de vloer toe te voegen of juist weg te laten, past hij in elk interieur.

Visgraatparket van pvc

Een pvc-visgraat vloer voor elk interieur

Houd je van klassiek, dan is de aanvulling van een band en bies precies wat jouw visgraatvloer af maakt. Vind je zo’n band en bies wel charmant, maar net iets te klassiek, denk er dan eens aan deze niet in een contrasterende kleur aan te laten brengen, maar in de kleur van de vloer. Minder aanwezig, maar wél een mooie finishing touch. Heb je gekozen voor een strak en modern interieur? Ook deze kun je perfect combineren met een visgraat. Laat de band en bies weg en je hebt een heel eigentijdse vloer. Wil je nog een stap verder gaan? Kies dan voor de XL-variant met extra grote planken!

Visgraatparket van pvc

Realistische houtlook

Hoewel veel mensen bij visgraatparket aan de voor de hand liggende eiken vloer zullen denken, is er tegenwoordig ook een prachtige pvc-variant verkrijgbaar. Deze pvc-visgraatvloeren hebben dankzij hun kleuren en patronen een realistische houtlook gekregen, waardoor ze nauwelijks van echt hout zijn te onderscheiden. Bovendien krijgt de toplaag van deze vloeren tijdens de productie een bepaalde structuur: de embossing. Die embossing zorgt ervoor dat de vloer er nog echter uitziet.

Visgraatparket van pvc

Tot in detail

Maar gewoon mooi is niet mooi genoeg en daarom gaat de ontwikkeling van pvc-vloeren met houtlook continu door. Voor de nieuwste vloeren wordt daarom niet gekozen voor het bekende embossing, maar voor register embossing. De structuur in de toplaag volgt nu precies het dessin van de filmlaag, waardoor de visgraat vloer van pvc een perfecte tekening krijgt. Hierdoor tonen en voelen de stroken precies zoals het houten product. Zie je knoesten, dan kun je ze dankzij de register embossing nu ook echt voelen.

Visgraatparket van pvc

Visgraat vloer met een dosis gemak

Zo’n pvc-visgraat vloer is niet alleen mooi, dit materiaal heeft allerlei voordelen. Zo is pvc onderhoudsarm: stofzuigen en af en toe dweilen met water en een pvc-reinigingsmiddel is voldoende om uw visgraat vloer jarenlang mooi te houden. Jarenlang, want een goede pvc-vloer heeft een erg lange levensduur. En anders dan bij een houten vloer hoeft een vloer van pvc niet regelmatig opnieuw in de olie of in de lak te worden gezet.

Een ander voordeel van deze houtlook vloer is dat hij perfect te combineren is met vloerverwarming. Doordat de vloer de warmte optimaal geleidt, krijgt de ruimte snel een aangename temperatuur. Tel daarbij op dat de vloer een prettige loop-geluidsdemping heeft en ongevoelig is voor krassen en vlekken en de keuze voor pvc wordt steeds aantrekkelijker.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo