Verwarming & Sanitair

Vind een waterverzachterspecialist uit jouw regio!

Vind een waterverzachterspecialist uit jouw regio!
Steeds meer mensen hebben de voordelen ontdekt van een waterverzachter en kiezen voor het aanschaffen van dit apparaat. Vele anderen hebben nog twijfels of vinden het onduidelijk over wat een waterverzachter juist doet. Is het ook nuttig wanneer je geen hard water in de regio hebt? Is het een goede inverstering? Welke voordelen heeft een waterverzachter juist? Het zijn er alvast heel wat. Meer info over waterverzachters en een specialist in jouw regio vind je hier.

Hoe het werkt

Het water dat uit de kraan komt bevat kalk, mineralen en zouten maar in verschillende regio’s is de hardheid van het water veel hoger dan in andere regio’s. Het is zo dat de samenstelling van de bodem in elke gemeente anders is, daardoor zal de hoeveelheid kalk dus overal anders zijn.

Een waterverzachter kan de kalk uit je water gaan halen. In het apparaat bevindt zich een ruimte met harsbolletjes. Het drinkwater loopt hierdoor en de bolletjes gaan het water ontkalken. Na verloop van tijd zullen deze bolletjes verzadigd zijn met kalk en zal het apparaat ze automatisch gaan spoelen met zout in het voorziene reservoir. Dit heet regeneratie en duurt een 10 à 20 minuten. Hou er dus rekening mee dat je regelmatig het zout moet aanvullen.


Vaak voorkomende problemen

Vind een waterverzachterspecialist uit jouw regio!Door de aanwezigheid van kalk in het water kunnen er verschillende problemen en ongemakken optreden. De levensduur van je huishoudtoestellen vermindert, je hebt veel kalkaanslag op de kranen, tegelwerken, in de wasmachine en sommigen hebben ook last van irritaties op de huid en in de ogen.
Deze problemen kan je oplossen of voorkomen door water te gebruiken dat onthard is. De glans blijft dan op je sanitair en je toestellen zullen het langer volhouden.

Welke oplossingen biedt een waterverzachter?

Geld besparen
Een waterverzachter zal ervoor zorgen dat je huishoudtoestellen langer meegaan, denk maar aan boilers, waterkokers, wasmachines,... ze zullen minder snel verkalken dus hoef je niet regelmatig een nieuw toestel aan te schaffen.
Ook de was zal veel zachter zijn en dus heb je veel minder wasverzachter nodig, weer een besparing.

Meer glans, minder poetsen
De tegelwerken en sanitaire voorzieningen zoals kranen en douchecabines zullen geen last meer hebben van kalkaanslag. Je zal dus veel minder poetswerk hebben en je hoeft minder antikalk middelen te gaan kopen.

Milieuvriendelijk
Als je meer water van de kraan kan drinken zal je minder afval hebben van plastic flessen. Ook de agressieve schoonmaakmiddelen die schadelijk voor het milieu zijn kan je achterwege laten. Zo draag jij ook een steentje bij aan het milieu.

Vind een waterverzachterspecialist uit jouw regio!

Het is zo dat...

Ontkalkt water is volledig veilig om te drinken. Het bevat ook niet meer zout en smaakt ook niet zouter dan flessenwater.

Een waterverzachter is niet alleen nuttig bij hard water. Ook als je geen hard water hebt, kan je besparen op wasverzachter, schoonmaakmiddelen en lagere energiekosten. Het blijft natuurlijk zo dat hoe harder je water is, hoe meer profijt je zal hebben bij het installeren van een waterontkalker.
Regelmatig een onderhoud plannen van je waterverzachter is zeker geen slecht idee. Slecht onderhouden onderdelen kunnen er op termijn voor zorgen dat de volledige installatie stuk gaat. Het toestel wordt dus best jaarlijks nagekeken.

Als je woning ouder dan 10 jaar is en je laat de waterverzachter plaatsen door een specialist, dan kan je genieten van een verlaagd BTW-tarief van 6% in plaats van 21%.

Voor elk wat wils

Waterverzachters zijn er in verschillende maten. Voordat je een keuze maakt dien je rekening te houden met de capaciteit die hij moet hebben, die zal hoger zijn bij een gezin van 5 dan wanneer je met 2 personen er gebruik zal van maken. Je denkt best ook eens na over de ruimte waar je de waterverzachter zal plaatsen. In een kruipkelder bijvoorbeeld is er minder plaats om een hoog toestel te plaatsen, daar kan je dan kiezen voor losstaande delen in plaats van een compact model. Een waterverzachter kan je misschien ook nodig hebben in je kapsalon, praktijk, vakantiehuis,... Ook hiervoor bestaan er verschillende mogelijkheden. Ontdek hier welke waterverzachter het best bij jou past.

Vind een waterverzachterspecialist uit jouw regio!

Bij het aanschaffen van een waterverzachter geniet je dus van tal van voordelen en los je vervelende problemen op of je kan ze voorkomen. Wil jij meer info over een wasverzachter op jouw maat? Hier vind je onze specialisten!

Ook interessant