Vermijd kalkaanslag en bespaar op je energiefactuur

  BE   30 november 2016 Bron: Bouw & Wonen
Vermijd kalkaanslag en bespaar op je energiefactuur
In Vlaanderen bevat het merendeel van het leidingwater hard water. Op zich is dat niet slecht voor je gezondheid maar het heeft wel enkele nadelige gevolgen voor je woning en huishoudtoestellen. Zo kunnen je waterleidingen verstopt raken, vermindert de levensduur van je huishoudtoestellen en stijgt je energiefactuur. Een waterverzachter lost dit op door hard water om te zetten in zacht water. Klik hier voor een gratis wateranalyse en meer informatie over een waterverzachter.

Vermijd kalkaanslag en bespaar op je energiefactuur

Hoe werkt een waterverzachter?

Hard leidingwater bevat veel calcium (kalk) en magnesium. Wanneer men deze uit het water onttrekt en er natrium aan toevoegt, verkrijg je zacht water. In een waterverzachter zit een filter met harskorrels die calcium opneemt en natrium afstaat. Na het filteren moeten de harskorrels terug schoongemaakt worden om de kalk te verwijderen, dit gebeurt door middel van zoutbolletjes. Het zout zorgt ervoor dat de harskorrels ontdaan worden van het kalk en terug klaar zijn om weer hun werk te doen. Behalve de zoutbolletjes af en toe bijvullen, is er geen onderhoud aan het toestel nodig.

Waarom heb ik een waterverzachter nodig?

Een waterverzachter is niet alleen financieel interessant maar heeft ook nog tal van andere voordelen. Een overzicht:

 • Bespaar op zeep: dankzij een waterverzachter hoef je minder zeep en detergent te gebruiken. Zeep lost immers beter op in zacht water.
 • Vermijd kalkaanslag en bespaar op je energiefactuurMinder schoonmaken: hard water zorgt ervoor dat er in je badkamer en keuken resten van kalk achter blijven. Met een waterverzachter in huis is dit verleden tijd en heb je meer tijd om te genieten van je vrije tijd.
 • Goed voor je huid: je wassen met hard water heeft als gevolg dat het je huid kan uitdrogen. Zeker voor mensen met een huidaandoening is het dus belangrijk om over zacht water te beschikken.
 • Verleng de levensduur van huishoudtoestellen: kalkaanslag op je huishoudtoestellen zorgt ervoor dat ze minder efficiŽnt werken en sneller stuk gaan. Dankzij een waterverzachter kun je dit vermijden.
 • Beter voor je kledij: door een waterverzachter te gebruiken zal jouw kledij langer meegaan en zachter aanvoelen.
 • Bespaar op je energiefactuur: doordat kalkaanslag ervoor zorgt dat je huishoudtoestellen minder efficiŽnt werken, is er meer energie nodig om ze optimaal te laten functioneren. Hierdoor stijgt je energiefactuur aanzienlijk.

Waterontharders zijn beschikbaar in verschillende vormen en maten zodat ze in elke woning kunnen passen. Wacht niet langer en investeer in een waterverzachter. Hoe langer je wacht, hoe meer tijd kalkaanslag krijgt om zich vast te zetten op je leidingen en huishoudtoestellen. Vraag hieronder vrijblijvend naar meer informatie over waterverzachters.

Vermijd kalkaanslag en bespaar op je energiefactuur


Lees ook:

 • Bouw & Wonen Partners:
 • Recticel
 • Wienerberger
 • Credishop
 • Loxone
 • bouwinfo