Herontdek jouw water en bespaar op jouw energiefactuur

  BE   Bron: Bouw & Wonen
Wist je dat het Belgische leidingwater het kalkrijkste water van heel Europa is? Op zich is kalk niet schadelijk voor ons, maar het is nadelig voor je woning. Leidingen slibben dicht, toestellen worden aangetast en jouw energiefactuur stijgt! Een waterontharder lost dit onmiddellijk op. De ontharder ontkalkt jouw water, zorgt voor meer dagelijks comfort en vermindert jouw energiekosten op korte en lange termijn!

Jouw eigen waterzuiveringssysteem

Een waterontharder, ook wel een waterverzachter genoemd, heeft als doel om het hard leidingwater te verzachter door kalk en magnesium aan het leidingwater te onttrekken en natrium er aan toe te voegen. Een waterontharder is eigenlijk jouw persoonlijke waterzuiveringsinstallatie. Binnenin de ontharder zit een filter met harskorrels, deze hebben de eigenschap calcium (kalk) bij te houden en natrium af te staan. Zo ontstaat jouw zacht water. Daarnaast bevat de ontharder ook een reserve aan zoutbolletjes. Zij zorgen voor het schoon spoelen van de ontharder. De harskorrels, verzadigd met calcium, worden door het zout proper gemaakt en zijn zo weer klaar om hun werk te doen.
Kalk onttrekken aan jouw leidingwater kan jou een stuk besparen op jouw maandelijkse energiekosten! Vraag hier alvast gratis meer informatie.

Bespaar op energiekosten met wel 20%

Kalkaanslag verwijderen kan een lastige, vervelende en kostelijke klus zijn. Kalkaanslag in de leidingen van de woning, kan verwijderd worden met bepaalde reinigingstechnieken. Deze zijn niet goedkoop en jouw kosten stijgen als je het hele netwerk van leidingen moet vervangen.
Hoe meer warm water je gebruikt, hoe gemakkelijker kalk zich afzet. Hierdoor werken elektrische toestellen en alle verwarmingselementen (boiler, radiator, vloerverwarming) minder efficiŽnt. De levensduur van jouw toestellen vermindert. Om de toestellen even goed te laten werken, is meer energie nodig en op een termijn van 5 ŗ 10 jaar kan dit oplopen tot 20% van jouw energiekosten. Investeren in een waterontharder heeft dus onmiddellijk effect op jouw energiekosten!

Voordelen van een waterontharder

Door het dichtslibben van leidingen is meer energie nodig om warmte door te geven aan verwarmingselementen en huishoudelijke toestellen. Kalk verwijderen kan enkel met dure onderhoudsproducten. Een ontharder helpt je besparen door die extra kosten te doen verdwijnen. Daarnaast heeft een waterontharder nog tal van andere voordelen:

Huidklachten
Kalkrijk water is niet ongezond, maar heeft wel zijn effect op jouw huid. Hard water droogt de huid uit en zorgt voor glansloos en droog haar. Shampoo en zeep lossen minder goed op en je hebt er meer van nodig, wat weer voor irritatie van de huid kan zorgen. Een waterontharder is ideaal voor mensen met bepaalde huidaandoeningen zoals eczeem of psoriasis.
Herontdek jouw water en bespaar op jouw energiefactuur
Bespaar op zeep
In hard water lossen zeep, detergenten, waspoeders en wasverzachters minder goed op. Je moet er dan ook meer van gebruiken voor hetzelfde resultaat. Vooral waspoeders en wasverzachters zijn duur. Een waterontharder helpt je hier jaarlijks tot 40 euro te besparen.
Herontdek jouw water en bespaar op jouw energiefactuur
Zachte kleren
Het effect van kalk op jouw huid vertaalt zich ook naar jouw kleren en linnen. Door jouw water te ontharden, zullen jouw kleren zachter aanvoelen en gaan ze lager mee. Dankzij jouw zacht water zal je ook geen kalkstrepen meer terugvinden bij het strijken!
Herontdek jouw water en bespaar op jouw energiefactuur
Langere levensduur
Huishoudelijke toestellen zoals een vaatwasmachine en een wasmachine zijn onmisbare maar dure aankopen. Met zacht water werken ze efficiŽnter en gaan ze langer mee.
Herontdek jouw water en bespaar op jouw energiefactuur
Milieuvriendelijk
Een waterontharder gebruikt enkel natuurlijke producten zoals hars en zout. Door het verminderd gebruik van zeep, waspoeders en detergen heeft een waterontharder een onrechtstreeks positief effect op het milieu.
Herontdek jouw water en bespaar op jouw energiefactuur

Oplossingen op maat

Het aanschaffen van een waterverzachter is voor mensen die willen besparen een must. Enerzijds bespaar je op jouw energiekosten, maar daarenboven bespaar je op de aankoop van zeep, wasmiddelen, zout voor de vaatwasser en ontkalkingsproducten. Jouw verwarming, huishoudelijke toestellen en zelfs jouw kleren gaan langer mee.

Vroeger waren waterontharders grote en lompe apparaten, tegenwoordig zijn er verschillende modellen op de markt. Ook mensen met een klein appartement, zullen een ontharder op maat vinden.
Vraag vrijblijvend informatie over al onze oplossingen.

Een waterontharder heeft bijna geen onderhoud nodig. Na het schoon spoelen van de filter wordt het afvalwater automatisch weggespoeld. Enkel de zoutkorrels moeten regelmatig vervangen worden om de optimale werking van de waterontharder te blijven genieten.

Herontdek jouw water en bespaar op jouw energiefactuur


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo