Verwarming & Sanitair

Gratis warm water dankzij jouw dak

Zou het niet fantastisch zijn moest je zelf gratis warm water kunnen produceren en hierdoor jouw energiefactuur naar beneden zien gaan? Wel, met een zonneboiler is dit perfect mogelijk. Het is een veilige en interessante investering voor jou en je gezin. Dat zonneboilerinstallaties (zonnewarmte) de meest evidente en de meest betaalbare stap vormen om hernieuwbare energie uit de zon te gebruiken, is nog te weinig geweten. Twijfel niet langer en ontdek de vele voordelen van een zonneboiler.

Premies Vlaamse overheid

Een zonneboiler is een installatie die bestaat uit een of meerdere zonnecollectoren op het dak, een opslagvat voor het warme water en een circulatiepomp met elektrische regeling.
De installatie wordt aangesloten op je bestaande verwarmingsinstallatie. De installatie van een zonneboiler wordt gestimuleerd door de Vlaamse overheid, in het kader van de energie doelstellingen van 2020 om de energieprestaties van woningen te verminderen. Daarom bestaan er ook premies die de aankoop van een zonneboiler financieel zeer interessant maken, waarbij je soms tot 50% van de prijs voordeel doet! Deze premies worden vanaf 2017 hervormd en er nog snel bij zijn is de boodschap.
Voor vrijblijvend meer informatie klik hier.

Hoog rendement in de zomer

Een zonneboiler verwarmt het water dankzij het zonlicht. De collector vangt het licht op, zet het om in warmte. Deze warmte wordt via een speciale vloeistof naar het opslagvat gebracht, waar jouw warm water vervolgens wordt opgeslagen. Hoe langer en zonniger de dagen, hoe meer gratis water je produceert en hoe meer jouw installatie zal renderen. Tijdens de zomermaanden kan je normaler wijze jouw behoefte aan warm sanitair water volledig opvangen met je zonneboiler. In de winter en dagen met minder zonlicht zal je deels met de zonneboiler werken en deels met je bestaande verwarmingsinstallatie. Je hebt dus altijd warm water, zelfs al schijnt de zon niet!

Voordelen van zonneboilers

Momenteel is de aankoop van een zonneboiler een van de beste investeringen om uw energiekosten te doen dalen. Dankzij de premies kunt u een zonneboiler zeer voordelig aankopen. De premie van de netbeheerder kan tot 50% van de factuur oplopen. Daarnaast hebben verschillende steden en gemeentes nog eigen premies en kan je ook in aanmerking komen voor een verbeteringspremie.
Maar er zijn nog andere voordelen aan een zonneboiler verbonden:

Jouw woning stijgt in waarde
Een zonneboiler heeft een positief effect op de EPC (Energieprestatiecertificaat) van jouw woning. Hierdoor stijgt de waarde van je woning en doe je een goede zaak bij verhuur of verkoop.
Gratis warm water dankzij jouw dak
Financieel voordeel
Een zonneboiler heeft een levensduur van 25 jaar en heeft zijn investering gemiddeld terugverdiend na 7 tot 9 jaar. Je kan dus lang genieten van jouw zonneboiler!
Gratis warm water dankzij jouw dak
Jouw ecologisch steentje bijdragen
De zon is een onuitputtelijke bron van energie. Met jouw zonneboiler kan je deze groene energie gebruiken voor jouw sanitair warm water. Ecologisch en veilig.
Gratis warm water dankzij jouw dak

Talrijke mogelijkheden

Zowel platte als hellende daken komen in aanmerking voor een zonneboiler. De installatie van een zonneboiler met zonnecollectoren op het dak, kan zowel voor gezinnen als alleenstaanden een mooie en ecologische investering zijn. Het aantal zonnecollectoren en de inhoud van het opslagvat kan aan jouw behoefte aangepast worden. Tegenwoordig bestaan er ook speciale oplossingen voor inwoners van appartementen.
Natuurlijk kan je een zonneboiler gebruiken voor het warm water van de kraan, in de douche of het bad. Mits bepaalde aanpassingen kan je ook de vaatwas en wasmachine voorzien van warm water. En wist je dat je een zonneboiler zelfs kan gebruiken voor de verwarming van je woning en/of zwembad.
Ontdek al de mogelijkheden van de zonneboiler en vraag hier gratis meer informatie.

Gratis warm water dankzij jouw dak

Ook interessant