Vijf redenen waarom waterontharders zo populair zijn

  BE   3 juli 2019 Bron: Bouw & Wonen
Vijf redenen waarom waterontharders zo populair zijn
Waterontharders worden in België steeds populairder. Wanneer je last hebt van een hoge waterhardheid zorgt dit namelijk voor veel problemen. Zo zorgt hard water voor kalkaanslag in je woning en apparaten, kunnen muren en tegels wit uitslaan en leidingen verstopt raken. In dit artikel lees je de vijf redenen waarom waterontharders zo populair zijn op het moment.

Een waterontharder is goed voor het milieu

Zeep en andere schoonmaakmiddelen hebben een groot effect op watervervuiling. Om dit uit het water te filteren wordt er gebruik gemaakt van waterzuiveringsstations. Dit vraagt echter veel energie. Daarnaast is het ook zo dat wanneer je een waterontharder hebt dat het kopen van flessen water in de winkel verleden tijd is. Tenslotte gaan huishoudelijke apparaten ook langer mee, wat een positieve invloed heeft op jouw afvalberg.

Een waterontharder is goed voor je portemonnee

Wanneer je ervoor kiest om gebruik te maken van een waterontharder zul je merken dat je energiekosten lager zijn. Dit komt doordat kalkaanslag ervoor zorgt dat er een laag kalk rondom je verwarmingselementen komt. Dit heeft een isolerende werking. Doordat de leidingen dicht gaan zitten zorgt dit ervoor dat er naar verhouding minder warm water in je verwarming zit. Dit zorgt ervoor dat je verwarming minder warmte af geeft. Een waterontharder voorkomt dit probleem en zorgt voor de vermindering van je jaarlijkse energiefactuur.

Een waterontharder werkt goed tegen huidproblemen

Er is natuurlijk geen 100% garantie dat door het gebruik van een waterontharder de huidproblemen vermindert, want elke huidtype is anders. Wel bestaat er een kans van bijna 90% dat een waterontharder de huidproblemen verminderen. Echter, dit is nog niet wetenschappelijk bewezen. Wel is het zo dat er vaker meldingen binnenkomen van patiënten met eczeem dat hun eczeem vermindert zodra ze gebruik kunnen maken van zacht water.

Een waterontharder bespaart schoonmaakmiddelen

Wanneer er sprake is van hard water zijn er meer schoonmaakmiddelen nodig om schuim te krijgen. Wanneer je ervoor kiest om een waterontharder te plaatsen bespaar je al snel tot wel 30€ per jaar aan schoonmaakmiddelen. Schoonmaakmiddelen werken het beste met zacht water, hierdoor verlaag je het verbruik tot wel 30%. Ook heb je door de installatie van een waterontharder geen vaatwastabletten meer nodig. Je kan tot wel 75% besparen op het totale verbruik van schoonmaakmiddelen.

Een waterontharder zorgt voor een langere levensduur van je huishoudelijke apparaten

De huishoudelijke apparaten waar hard water gebruikt wordt hebben veel last van kalkaanslag. Het regelmatig verwijderen van kalk in je huishoudelijke apparaten helpt al veel tegen kalkaanslag. Dit is echter alleen voor korte termijn. Wanneer je het probleem op lange termijn aan wilt pakken is een waterontharder een goede oplossing. De gevolgen van hard water zijn namelijk erg vervelend

Offertes vergelijken helpt jou

Huiseigenaren die geďnteresseerd zijn in het installeren van waterontharders, vinden het vaak lastig om de juiste specialist te vinden voor deze klus. Door offertes te vergelijken kunnen huiseigenaren in contact komen met de juiste specialist in hun omgeving. Offertes vergelijken helpt je een handje bij het maken van de juiste keuze. Je kan gratis tot wel vijf gratis offertes met elkaar vergelijken.Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo