Een alternatief om kalk te bestrijden… het bestaat

21 januari 2019 Bron: Marquiz
Een alternatief om kalk te bestrijden… het bestaat
Kalk bestrijden kan met een waterverzachter, maar ook via de kalkneutralisatietechnologie waarin BWT met zijn AQA Total Energy al 20 jaar pionier is en waarvoor het bedrijf in 1999 als eerste het werkzaamheidscertificaat van het officiële Duitse testinstituut DVGW mocht ontvangen.

De werkingsefficiëntie van de BWT AQA Total Energy, die met een minimaal stroomverbruik elektrische impulsen afgeeft die het calcium dat in het water opgelost is omvormen tot ontelbare minuscule kalkkristallen en zo komaf maakt met zowel kalkaanslag in leidingen, boilers en douchekoppen als met corrosie op leidingen uit gegalvaniseerd staal is tot op heden onovertroffen.

Vergeleken met een waterontharder verbruikt de BWT AQA Total Energy geen zout, is er geen afvoer nodig voor spoelwater en blijft het water alle essentiële mineralen bevatten. Want in tegenstelling tot een waterontharder maakt een kalkneutralisator komaf met kalkaanslag maar niet met calcium, noch met andere gezonde mineralen die ons kraantjeswater zitten.

Meer zelfs… Het unieke aan de AQA Total Energy is dat het toestel extra magnesium aan het water toevoegt, waardoor het drinkwater uit de kraan extra gezond en extra lekker wordt. Magnesium is immers niet alleen een essentieel mineraal waaraan veel mensen een tekort hebben, het is ook een smaakdrager.

BWT AQA Total Energy is verkrijgbaar via een BWT-installateur (lijst op www.bwt.be).
Richtprijs: € 1.008,37 (excl. btw en installatie).

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo