Skywell maakt zuiver drinkwater van lucht

22 januari 2019 Bron: Sharp
Skywell maakt zuiver drinkwater van lucht
Een kantoor met honderd medewerkers, dat een reguliere waterdispenser met reservoir gebruikt, is verantwoordelijk voor het transport van minimaal 26 ton water per jaar, wat bijdraagt aan de Nederlandse ecologische voetafdruk*. Om het transport, de productie van plastic flessen en de CO2-uitstoot te verminderen, presenteert Sharp de Skywell 5TE. Dit is de eerste slimme, atmosferische drinkwatergenerator en -dispenser die omgevingslucht omzet in zuiver, gekoeld of heet water.

Elke druppel gezuiverd

Het apparaat absorbeert de omgevingslucht in ruimtes, verzamelt vocht via condensatie en filtert deze tot zuiver drinkwater zonder dat de Skywell op een waterleiding hoeft te worden aangesloten. Hierdoor is het mogelijk om het waterpunt op elke gewenste plek te plaatsen. Het enige wat nodig is voor gebruik, is een stopcontact. Het water gaat door een filtersysteem van zeven lagen, ultraviolette zuivering en ozonbehandeling om stof en zwevende deeltjes, bacteriën en andere onzuiverheden te verwijderen. Bovendien controleert het ingebouwde slimme monitoringsysteem elke druppel water om zuiverheid en hoge kwaliteit te garanderen.

Stimuleer waterconsumptie

De drinkwatergenerator en -dispenser met een 8-inch touchscreen is niet alleen goed voor het milieu, het stimuleert medewerkers via de bijbehorende Skywell-app ook om genoeg te drinken. Zo is er de mogelijkheid om een persoonlijk consumptieprofiel aan te maken met een waterconsumptiedoel per dag. De voortgang is tijdens de werkdag, werkweek of werkmaand te volgen. Op deze manier speelt Sharp in op de aandacht voor vitaliteit van medewerkers.

Wilbert Hendriks, Marketing Manager bij Sharp: “Consumenten en bedrijven zoeken actief naar manieren om het gebruik van wegwerpplastic te reduceren en hun negatieve impact op het milieu te verminderen. Wij zijn ervan overtuigd dat de Skywell de denkwijze van ons allemaal over het op een duurzame manier drinken van water kan veranderen.”

De Skywell 5TE is te voorzien van een bedrijfslogo en kan ook dienst doen als centraal mededelingenbord.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo