Tips voor wie een nieuwe keuken laat of gaat installeren

Bron: Bouw & Wonen Verstuur
Tips voor wie een nieuwe keuken laat of gaat installeren
Monteer je een nieuwe keuken? Je kijkt vast uit naar het resultaat, maar wees je er van bewust dat het proces enkele dagen duurt. En dat er de nodige hobbels op de weg zullen komen. Wie het echt luxe aanpakt verblijft in een hotel terwijl vaklui de klus uitvoeren. Maar als je thuis blijft, of het zelf doet, dan zul je je normale dagelijkse routine moeten aanpassen. Geen nood: We geven je een paar simpele tips om het proces te vergemakkelijken.

Je droomt al tijden van het glimmende nieuwe werkblad, de prachtige tegels op de vloer en de indrukwekkende oven met de nieuwste technische foefjes. Maar eerst moet je de oude keukenonderdelen demonteren, voordat het nieuwe spul op zijn plek wordt gezet. In die tussenliggende periode wordt je leven een stukje complexer.

Het meest in het oog springende obstakel is dat je een paar dagen lang niet kan koken. De meest voor de hand liggende oplossing is om eten aan huis te laten bezorgen. Maak je geen zorgen, dat is echt niet zo ongezond als je denkt of als het voorheen was. Tegenwoordig kan je via bezorgdiensten als Deliveroo alles geleverd krijgen waar je naar wenst. Bijvoorbeeld delicate sushi, kakelverse salades propvol vitaminen of zelfs smoothies en versgeperst sap. Improviseer een klein eetplekje en laat het bezorgen, dat is de ideale oplossing.

Eten laten bezorgen

Waar je ook aan moet denken is dat je drinkwater in voorraad hebt. Kijk op het schema om te zien wanneer de monteurs die oude roestbak van een gootsteen gaan vervangen. En als je dat zelf doet, kies dan het juiste moment. Wat we bedoelen is dat tijdens die klus de watertoevoer dicht moet worden gedraaid. Misschien duurt het klusje een paar uur, maar als er complicaties optreden, gaat het zelfs langer duren. Koop dus een paar grote flessen of jerrycans met water zodat je een voorraad hebt. Als je hoge eisen stelt aan drinkwater, bekijk dan dit artikel over de beste watermerken volgens een expert. Wat je ook kiest, zorg ervoor dat je voldoende drinkt.

Een ander slim idee is om een plek te scheppen waar je drankjes kan prepareren. Daar is niet zoveel voor nodig: verzamel de waterkoker, theepot en een paar theelepels en zet het desnoods neer in een slaapkamer. Natuurlijk is poederkoffie dan ook erg handig. Welke lekker zijn? Bekijk daarvoor dit artikel op student.net, want studenten zijn experts in het vinden van goede spullen voor weinig geld. De meesten van ons hebben een paar koppen koffie per dag nodig en het is echt niet aan te raden om die te bereiden te midden van de stofwolken in de keuken.

Keuken installeren

De laatste tip lijkt voor de hand te liggen: als je professionals inhuurt, zorg er dan voor dat ze aan een of ander kwaliteitsmerk voldoen. Dat geldt voor zowel de situatie waarbij je zelf het meeste werk doet maar wel een loodgieter laat komen, of als je alles uitbesteedt aan monteurs. Laten we eerlijk zijn, er zijn veel cowboys in deze branche die het niet zo nauw nemen met kwaliteitsnormen. Hun lage prijzen zijn verleidelijk. Maar als je pech hebt en een onbetrouwbaar team in huis laat, sla je jezelf later voor het hoofd dat je niet wat meer betaalde voor betrouwbare vakkrachten.

Kortom, als er een nieuwe keuken wordt gemonteerd, maak het jezelf dan zo makkelijk mogelijk tijdens de chaotische bouwperiode. Plan vooraf, laat je eten gratis bezorgen en schakel betrouwbare profs in.

Lees ook:

Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo