Is jouw woning gezond?

26 april 2019 Bron: Bouw & Wonen
Is jouw woning gezond?
Steeds meer mensen krijgen te maken met een ongezonde woning. Dit is slecht voor je woning maar ook voor je gezondheid. Hoe kan je er nou voor zorgen dat je dit kan voorkomen? Dit komt aan bod in dit artikel.

Belang van een gezonde woning

Een gezond woning is erg belangrijk. Je leeft namelijk (bijna) elke dag in een vaste leefomgeving waarin je alles doet: van douchen, tot koken, tot uitrusten. Om deze reden is het belangrijk dat je te allen tijde in een gezonde woning woont. Maar wat is nou precies een ongezonde woning?

Een ongezonde woning

Een ongezonde woning kan je zien als een woning die last heeft van problemen in de woning. De problemen zorgen ervoor dat de structuur van je woning, apparaten en elementen in je woning en mogelijk je gezondheid worden aangetast.

In het algemeen zijn er twee algemene problemen die voor problemen zorgen in je woning. Deze problemen hebben tevens invloed op je gezondheid. Zo kan een woning last ondervinden van vocht in huis. Voorbeelden hiervan zijn afbladderende stucwerken of verrotte balken in de woning. Apparaten en elementen in een woning kunnen daarnaast last ondervinden van kalkaanslag.

Vochtproblemen

Vochtproblemen brengen schade toe aan je woning en tevens je gezondheid. Vocht in huis kan zorgen voor een muffe geur, schimmels, afbladderend stucwerk en vele andere symptomen. De structuur van je woning wordt met de dag aangetast.

Veel mensen onderschatten vochtproblemen en wachten met het bestrijden van deze problemen, waardoor de problemen alleen maar groter worden. Het uitstellen wordt om deze reden ten zeerste afgeraden, om erger te voorkomen.

Oplossing tegen vochtproblemen

Het bestrijden van vochtproblemen is een ingewikkelde klus. Er zijn verschillende soorten vochtproblemen die op verschillende manieren kunnen en soms moeten bestreden worden. Door een vochtbestrijder in te schakelen, kan je ervoor zorgen dat vocht in huis tot op de bodem wordt bestreden.

Vind dé beste vochtbestrijder

Hardwater

Hard water bevat veel kalk, wat zorgt voor kalkaanslag. Hard water brengt schade aan huishoudelijke apparaten in je woning en bijvoorbeeld verwarmingselementen. Daarnaast kan hard water voor sommige mensen huidproblemen opleveren, zoals eczeem.

De oplossing tegen hard water

Om ervoor te zorgen dat je geen last meer gaat ondervinden van hard water, kan je een waterverzachter aanschaffen. Een waterverzachter zorgt voor water dat kalkvrij en zacht is, wat veel voordelen heeft voor je woning en gezondheid. Daarnaast verleng je de levensduur van apparaten en voorkom je mogelijke huidproblemen door hard water.

Vind dé beste waterverzachter

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo