Gratis vochttest voor vochtproblemen in jouw woning!

  BE   12 maart 2019 Bron: Bouw & Wonen
Gratis vochttest voor vochtproblemen in jouw woning!
Veel Vlamingen hebben tegenwoordig last van vochtproblemen in hun woning. Echter weten veel huiseigenaren niet met welk vochtprobleem ze te maken hebben en in sommige gevallen of ze überhaupt vochtproblemen in hun woning hebben. Daarnaast worden de gevolgen van vochtproblemen enorm onderschat. Om erachter te komen met welk (mogelijk) vochtprobleem je te maken hebt en hoe dit bestreden kan worden, waaronder de prijzen van de bestrijding in jouw situatie, kan je een gratis vochttest invullen.

Vochtproblemen

Vochtplekken in huis brengen schade toe aan je gezondheid en aan je woning. Grote kans dat je gezondheidsklachten krijgt en dat je woning aanzienlijk daalt in waarde. Verschillende vochtproblemen kunnen hiervan de oorzaak zijn. Zo kan je last hebben van opstijgend vocht, of doorslaand vocht, maar ook van vocht in je kelder, slaapkamer of badkamer.

 • Opstijgend vocht
  Opstijgend vocht is grondwater dat in de muren trekt. Als een waterkering ontbreekt, ziet vocht de kans schoon om zich te nestelen in de muren en op te stijgen. Opstijgend vocht is het meest voorkomende vochtprobleem onder Vlamingen.

 • Doorslaand vocht
  Doorslaand vocht is vocht dat doorslaat op je muren. De regen slaat tegen de buitenmuur aan en als deze hier niet tegen opgewassen is met een goede, vochtwerende laag, dan dringt het erdoorheen. Hierdoor kunnen ook verschillende en hardnekkige vochtplekken aan de binnenzijde van de muur ontstaan.

 • Vochtige kelder
  Een vochtige kelder komt tevens veel voor onder de Vlamingen. De kelder ligt ondergronds en is omgeven door vochtige grond. Ventileren is lastig in een ruimte als een kelder, dus vochtproblemen liggen op de loer, welke erg vervelend kunnen uitpakken

Het is erg belangrijk om deze vochtproblemen te bestrijden, om risico’s door vocht te vermijden.

Vocht bestrijden

Vocht bestrijden is zoals gezegd erg belangrijk. Vocht gaat altijd gepaard met een grote hoeveelheid bacteriën en zelfs schimmels, die gezondheidsproblemen en problemen aan jouw woning kunnen opleveren. Hoewel vochtproblemen veelal dezelfde gevolgen hebben, kan de behandelingswijze erg verschillend zijn. Zo kan een vochtbestrijder schimmels bestrijden, een gevel impregneren, muren injecteren maar ook betere gevelbekleding plaatsen. Het ligt er maar net aan met welk vochtprobleem je te maken hebt. Een gratis vochttest kan de eerste stap zijn richting een veilige woonomgeving.

Gratis vochttest

Door de gratis vochttest in te vullen kom je erachter met welk (mogelijk) vochtprobleem je te maken hebt en hoe dit bestreden kan worden door een vochtbestrijder in jouw regio. Daarnaast kom je erachter wat je kwijt bent voor het bestrijden van het specifieke vochtprobleem in jouw woning. Doe hier de gratis vochttest en streef naar een gezonde woonomgeving voor jezelf, jouw gezin en je woning!

Lees ook:

 • Bouw & Wonen Partners:
 • Recticel
 • Wienerberger
 • Credishop
 • Loxone
 • bouwinfo