Dossier Batibouw

Batibouw 2019: Renson Waves voor de beste binnenluchtkwaliteit

  BE   19 februari 2019 Bron: Renson
Batibouw 2019: Renson Waves voor de beste binnenluchtkwaliteit
De ‘Waves’ biedt dé oplossing voor alle verbouwingen waar het niet wettelijk verplicht is om een centraal ventilatiesysteem te installeren. Voor de installatie van deze afvoerventilator is dan ook geen luchtkanalennet nodig. Voor wie dus enkel z’n badkamer opknapt, een extra toilet installeert of een nieuwe keuken bijbouwt en daarbij in één klap komaf wil maken met vochtproblemen en geurtjes, is dit dan ook de ideale decentrale ventilatie-oplossing.

Renson WavesAnders dan bestaande standaard badkamer- of toiletventilators (die je zelf moet aan- en afzetten via een schakelaar, of die achter de verlichtingsschakelaar aangesloten zitten), stemt de Waves z’n ventilatieniveau volautomatisch af op het vochtgehalte en de geurtjes die hij 24/7 via z’n sensoren detecteert. Concreet: neem je een douche, dan gaat de ventilator harder aan de slag om de vochtige binnenlucht te kunnen afvoeren. Idem bij geurtjes afkomstig van toilet, deo, koken of bakken … Van zodra de waves deze detecteert, voert hij meer ‘vervuilde’ lucht af en brengt hij de binnenluchtkwaliteit weer op het juiste niveau. Worden de sensoren niet getriggerd door vocht- of geurprikkels, dan blijft de Waves toch op een minimumniveau ventileren voor een gezonde binnenlucht.

Maar het gaat ook verder dan dat. De Renson Waves is beschikbaar in 2 variaties: eentje uitgerust met een vocht- en een VOC-sensor (geurtjes) zoals hierboven beschreven, en eentje met vocht-, VOC- én CO2-sensor. Zelfs zonder vocht (een douche) of geurtjes (bij een toiletbezoek of tijdens het koken) waar te nemen, detecteert die het CO2-gehalte in de binnenlucht. Loopt dat te hoog op in huis naar aanleiding van een drukbevolkt feestje in de woonkamer? Ook dan drijft hij z’n ventilatieniveau op om vanuit de badkamer, toilet en/of keuken de binnenluchtkwaliteit weer op peil te krijgen. Het maakt van dit type van de Waves dan ook de geknipte oplossing om een totaalrenovatie waar geen ruimte blijkt voor een ventilatiekanalennet toch volautomatisch én vraaggestuurd te kunnen ventileren.

Renson Waves

U vindt Renson tijdens Batibouw 2019 in paleis 4, stand 219.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo