Wat moet je weten over het bestrijden van vochtproblemen?

  BE   Bron: Bouw & Wonen
Wat moet je weten over het bestrijden van vochtproblemen?
Veel woningeigenaren hebben last van vochtproblemen, gemerkt of ongemerkt. Het is een veelvoorkomend probleem en is tevens erg schadelijk voor zowel je gezondheid als je woning. Het begint soms bij onschuldige condens of andere problemen, maar kan zich snel omzetten in verschillende vochtproblemen, en zelfs tot schimmels en huiszwammen. Wat jij moet weten over het bestrijden van vochtproblemen lees je hier.

Soorten vochtproblemen

Om te beginnen moet je te weten komen met welk vocht probleem je te maken hebt. Er zijn namelijk verschillende soorten vochtproblemen zoals opstijgend vocht, doorslaand vocht en vocht in je kelder. Vochtproblemen in huis herken je meestal door natte plekken op de muur, loslatend behang en stucwerk, afbladderende verf en zelfs schimmels. Ook kan het vocht probleem zich voordoen op de buitenmuur. Het is belangrijk om deze vochtproblemen te bestrijden, maar hoe kan je dit bestrijden?

Bestrijden van vochtproblemen

Het zelf bestrijden van vochtproblemen is lastig en ingewikkeld. Wanneer er fouten gemaakt worden zal het vochtproblemen blijven aanhouden. Daarnaast moet de oorzaak tot op de bodem worden onderzocht en worden bestreden, om zo het totale vochtprobleem te verhelpen. Om deze reden wordt het aangeraden om een vochtbestrijder in te schakelen. Een vochtbestrijder heeft de expertise en deskundigheid om jouw vochtprobleem te inspecteren, de oorzaak vast te stellen en het gehele vochtprobleem te bestrijden.

Gezondheidsklachten

De vochtbestrijder kan het gehele vochtprobleem verhelpen, waardoor je een gezonde woonomgeving creëert. Vochtproblemen, waaronder de bijbehorende schimmels, zijn namelijk erg slecht voor je gezondheid. Zo komen huidklachten, allergieën, longklachten en nog veel meer problemen voor door vocht in huis. Naast dat vochtproblemen je gezondheid aantasten, zijn vochtproblemen ook een rampzalig voor je woning. Je woning kan last ondervinden van bijvoorbeeld houtrot, schimmels, huiszwammen en zelfs voegwerk dat begint af te brokkelen. Het is dan ook niet gek dat er zoveel vraag is naar vochtbestrijders.

Kosten van vochtbestrijding

Aan het bestrijden van vocht zijn verschillende kosten verbonden. Zo heeft elk vochtprobleem zijn echt kostenplaatje. Naast deze kosten betaal je uiteraard de werkuren van de vochtbestrijder. Een vochtbestrijder die jouw vochtprobleem zal oplossen kost ongeveer €35 - €50 per uur.

Tip: Je hebt waarschijnlijk recht op premies voor vochtbestrijding!

Meer informatie

Vermoed jij vochtproblemen of ben je benieuwd naar meer informatie? Dan is het belangrijk om je goed in te lezen over vochtbestrijding. Zo ben je onder andere op de hoogte van de soorten vochtproblemen, de bijbehorende kosten, de beschikbare premies en de functieomschrijving van een vochtbestrijder. Laat je vochtproblemen verhelpen en streef naar een gezond woonomgeving!

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo