Leeft u net zoals 1 op 8 Belgen in een té vochtige woning? Test het hier!

29 november 2018 Bron: Group Protect
Leeft u net zoals 1 op 8 Belgen in een té vochtige woning? Test het hier!
Indien u één van de onderstaande schadebeelden in meer of mindere mate bij u thuis aantreft, leeft u ongetwijfeld in een té vochtige woning. Wij geven het advies om dit niet zover te laten komen en snel het vochtprobleem professioneel op te lossen.
Bouw & Wonen geeft u daarbij een duwtje in de rug. Ontdek het onderaan dit artikel.

Leeft u net zoals 1 op 8 Belgen in een té vochtige woning? Test het hier!

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan

De nadelige gevolgen zijn ongezien voor uw gezondheid, uw woning en uw budget

Een té vochtige woning brengt heel wat nadelige gevolgen met zich mee:

1. Gezondheidsproblemen door een té vochtig huis

Optrekkend vocht vertaalt zich in een te hoge vochtigheid in de muren en in heel wat gevallen schimmelvorming. Een recentelijke onafhankelijke studie van de Universiteit van Gent schetst een niet mis te verstaan beeld van de gevolgen die overmatig vocht en schimmels in de woning veroorzaken. Wanneer men op regelmatige basis tijd doorbrengt in ruimtes waar deze vochtproblemen zich voordoen, leidt dit zonder twijfel tot diverse kwalen en allergieën. Zorg voor een gezonder binnenhuisklimaat door vocht aan de kern aan te pakken!

2. Waardedaling van uw woning door opstijgend vocht in muren

Maar liefst 1 op 8 Belgen kampt met vochtproblemen in hun huis. Muren die - door opstijgend grondwater - langdurig nat staan, kunnen op lange termijn de stabiliteit van uw woning in gevaar brengen. Ook de houten elementen ontsnappen niet aan de desastreuze effecten die het vocht met zich meebrengt.

Na de behandeling tegen opstijgend vocht stijgt uw woning in waarde.

Doe beroep op een vochtexpert

3. Toenemende kosten door opstijgend vocht

Door opstijgend vocht in uw woning te hebben, wordt de isolatie van uw huis langzaam maar zeker beschadigd. De positieve effecten van isolatie worden teniet gedaan, waardoor uw energiefactuur de hoogte wordt ingejaagd. U kunt uw energiekosten onder controle houden door opstijgend vocht te behandelen.

Daarnaast dient u ook bijkomende kosten te maken om de schadebeelden weg te werken.

Onmiddellijk uw vochtproblemen aanpakken, is dus de boodschap. Doe daarbij beroep op een erkend vochtexpert. Uw woning én uw gezondheid zijn het waard!

Klik hier voor vrijblijvend meer informatie

Heeft u last van schimmels of condens, opstijgend vocht of water in de kelder? Vraag dan hier een vrijblijvende vochtdiagnose bij u thuis.

Geniet dankzij Bouw & Wonen van €100 korting om uw woning vochtvrij te maken. Ja, ik wens van deze promo gebruik te maken.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo