Verbouwen

Gezondheidsproblemen? Vocht in huis als oorzaak

Gezondheidsproblemen? Vocht in huis als oorzaak
Het verband tussen vocht in huis en gezondheidsproblemen wordt veelal niet gelegd. Toch is het van primordiaal belang. Een té vochtige woning is een belangrijke oorzaak voor veel gezondheidsproblemen.

Schadelijke gevolgen voor uw gezondheid

Vocht in huis en een goede gezondheid gaan niet hand in hand. In vochtige woningen komen gezondheidsproblemen zoals astma en chronische bronchitis veel vaker voor, vooral bij kinderen en ouderen.

Opstijgend vocht vertaalt zich bijvoorbeeld in een té hoge vochtigheid in de muren en in heel wat gevallen schimmelvorming of mijten. Deze zijn schadelijk voor de ogen, luchtwegen, slijmvliezen, gewrichten en huid. Mijten veroorzaken allergische reacties bij gevoelige mensen.

Wanneer men op regelmatige basis tijd doorbrengt in ruimtes waar deze vochtproblemen zich voordoen, leidt dit zonder twijfel tot diverse kwalen en allergieën.

Het is beter om geen onnodige risico's te nemen. Zorg voor een gezonder binnenhuisklimaat door vocht aan de kern aan te pakken! De beste garantie hiervoor is een professionele behandeling tegen vocht.

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan

Vocht in huis als oorzaak van gezondheidsproblemen

Het zit in de details

Vocht in huis hoeft in eerste instantie geen grote vormen aan te nemen om al een invloed te hebben op uw gezondheid. Kleine zwarte stippen in de hoeken van de kamer of bij het raam hebben al een dermate inpakt. Er vroeg bijzijn en snel reageren is dus de boodschap.

Heeft u last van vocht in huis? Vraag dan een vrijblijvende diagnose van een gecertificeerd regionaal vochtexpert.

Geniet dankzij Bouw & Wonen van €100 korting om uw woning vochtvrij te maken. Ja, ik wens beroep te doen op een regionaal gecertificeerd vochtexpert.

Ook interessant