Vervuilde woning? Schaam je niet en laat je hierbij helpen door een professional

2 december 2021 Bron: Bouw & Wonen
Vervuilde woning? Schaam je niet en laat je hierbij helpen door een professional
Foto: woning-ontruimingservice.nl
Een opgeruimde en frisse woning is vele malen prettiger om in te leven dan in een ernstig vervuilde woning. Toch kan het zeker gebeuren dat een woning vervuild raakt. Dit gebeurt ook vaker dan je je zou kunnen voorstellen, omdat schaamte hierin vaak een grote maar ook onnodige rol speelt. Dit is zonde aangezien er instanties zijn die hierbij kunnen helpen, zodat je woning weer in korte tijd terug gaat naar zijn originele staat.

Waardoor kan een woning ernstig vervuild raken?

Er zijn vele verschillende redenen waardoor een woning ernstig vervuild kan raken, het kan het gevolg zijn van:

 • Ernstige verzameldrang
  Mensen die last hebben van een verzamelstoornis, ook wel verzamelwoede, verzameldrang of hoarding genoemd hebben een overheersende drang om bepaalde voorwerpen te behouden. Het simpelweg weggooien van voorwerpen gaat niet omdat het wegdoen van de voorwerpen gepaard gaat met het gevoel van lijden.
 • Zware verwaarlozing
  Mensen die niet in staat zijn om voor zichzelf of voor hun omgeving zorgen hebben vaak te maken met zware verwaarlozing van hun omgeving.
 • Plaats delict
  Geen fijne situatie maar op een plaats delict is een omgeving vaak ook zwaar vervuild, dit kan overigens ook gebeuren bij lijkvinding.
 • Dieren, ongedierte, enzovoorts
  Door het houden van vele dieren, of het niet goed onderhouden van het huis kan er ongedierte komen die een woning erg vuil maken

Er zijn dus vele situaties die er voor kunnen zorgen dat een woning vervuild raakt. Dit is, hoe moeilijk ook voor de bewoners en/of betrokkenen niet iets om je voor te schamen. Er kunnen namelijk vele redenen en oorzaken aan ten grondslag liggen die buiten de macht van de betrokken of bewoners liggen. Dit is iets wat ook een professional weet die je hierbij kan helpen, je zult dus niet veroordeeld worden hierom.

Schakel een ontruiming service in

Heb je dus hulp nodig omdat je het niet alleen aan kan dan is het aan te raden een ontruiming service in te schakelen, zoals woning-ontruimingservice. Zij kunnen samen een plan van aanpak met jou maken om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Ze kunnen helpen bij:

 1. Het ontruimen van de woning
 2. Het schoonmaken van de woning
 3. Het desinfecteren van de woning
 4. Het verwijderen van (onaangename) geuren uit de woning
 5. Het verrichten van herstelwerkzaamheden
 6. Het afvoeren van restanten op een milieuvriendelijk en voordelige manier

Eigenlijk kan woning-ontruimingservices je van A tot en met Z begeleiden bij het traject. Wat een fijne bijkomstigheid is, is dat discreet gebeurt, ze rijden in zwarte bussen, zonder logoís en teksten. Ben je dus op zoek naar een ontruimingservice, dan kun je bij woning-ontruimingservice terecht, zij hebben meerdere vestigingen door het hele land waardoor er altijd wel ťťn bij jou in de buurt zit.

Lees ook:

 • Bouw & Wonen Partners:
 • Recticel
 • Wienerberger
 • Credishop
 • Loxone
 • bouwinfo