3 tips om je interieur te onderhouden

Bron: Bouw & Wonen
3 tips om je interieur te onderhouden
Goed zorg dragen voor je interieur is van uiterst belang. Een slecht onderhoud van je interieur kan je zuur opbreken. Zeker als je houten elementen gebruikt in je interieur. Als je er goed zorg voor draagt dan hoef je jezelf uiteraard geen zorgen te maken. We geven je graag 3 tips mee om je interieur voor een lange tijd mooi te houden.

Tip 1: Geef je decoratie een extra laagje

Heel veel mensen gebruiken hout in de woning. Zeker als je een landelijke decoratie hebt is het heel belangrijk om je interieur goed te onderhouden. Daarom raden we je aan om een paar keer op een jaar je houten meubels te voorzien van een extra laagje. Het is meest aangeraden dat je je meubels voorziet van een laklaag en een olielaag.

Een laklaag dient meestal als een soort van beschermlaag. Hout is heel gevoelig dus daarom is het belangrijk om het af en toe eens een beschermlaag te geven. Dankzij een laklaag behoudt hout zijn natuurlijke en stoere uitstraling.

Het is ook aangeraden om je hout te voorzien van een olielaag. Hout is heel gevoelig voor vocht. Zoals je weet mengen olie en water niet. Dankzij de olielaag neemt je hout veel minder snel vloeistoffen op. Op deze manier vermijd je vlekken en kringen op je hout.

Tip 2: Geheime wereld van bacteriŽn

Je woning is een paradijs voor bacteriŽn. Overal waar je kijkt, bevinden bacteriŽn zich in hun eigen geheime wereld. Een grondige schoonmaak ťťn keer per week is daarom geen overbodige luxe. Op een week tijd geef je deze bacteriŽn heel wat tijd om hun gangetje te gaan.

Het liefst nestelen ze zich op plekken die je veel aanraakt zoals bijvoorbeeld je koffiemachine, kranen, handdoeken, klinken, toilet Ö en noem maar op.

Dus haal je schoonmaak spullen van onder het stof en begin met poetsen! Plan voor jezelf een vast moment in elke week wanneer je je woning een iets grondigere beurt geeft.

Tip 3: Opruimen niet uitstellen

Als je meteen opruimt nadat je iets hebt gebruikt of vuil hebt gemaakt, bespaar je jezelf van een frustrerend moment achteraf. Poets daarom tijdens dat je kookt, opruimt of werkt. Zo houd je je aanrecht vrij, moet je ís avonds niet alles nog opruimen en verzorg je je potten, pannen, servies en keukenapparaten veel beter. Zo blijven die ook weer langer mooi en degelijk. Het is dus een goede gewoonte om langer van je interieur te kunnen genieten.

Je interieur onderhouden is zeker en vast niet het leukste deel van je dag, maar een proper en verzorgd interieur hebben geeft je wel heel veel voldoening.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo