De voordelen van kamerplanten in je interieur

17 juni 2020 Bron: Bouw & Wonen
De voordelen van kamerplanten in je interieur
Kamerplanten zijn populairder dan ooit! Ze mogen eigenlijk niet meer ontbreken in een trendy interieur. De groene vriendjes maken je huis gezellig, maar hebben daarnaast nog veel meer voordelen. Je leest alle positieve punten in dit artikel.

Voordeel 1: Planten brengen sfeer in ieder interieur

Planten passen bij elke woonstijl. Of je nou gaat voor een minimalistische look of een chaotische urban jungle. Ze brengen altijd meer sfeer in het interieur. Daarnaast kun je kamerplanten gebruiken in iedere ruimte van je woning. Zet ze dus niet alleen in de woonkamer, maar ook eens in de keuken en badkamer!

Voordeel 2: De verzorging hoeft niet lastig te zijn

Vind je planten erg mooi, maar ben je bang dat de verzorging je niet goed afgaat? Geen zorgen! Er zijn genoeg makkelijke kamerplanten die haast niet kapot te krijgen zijn. Super handig als je absoluut geen groene vingers hebt of er zo min mogelijk tijd aan wilt besteden. Een aantal populaire en makkelijke kamerplanten zijn:

Cactus: Ze zijn er in allerlei soorten, vormen en formaten. De mini cactussen zijn leuk met elkaar te combineren en passen zelfs in de kleinste woonkamer.
Dracaena: Deze stoere kamerplant heeft net als een cactus maar heel weinig water nodig. Ze kunnen prima tegen een stootje.
Monstera: Natuurlijk mag de fotogenieke Monstera ook niet ontbreken in je interieur. Dat hij zo makkelijk in onderhoud is, is meteen mooi meegenomen.
Yucca: Wie heeft er tegenwoordig geen robuuste Yucca in huis? De plant heeft een stevige stam en mooie lange bladeren. Je kunt Ďm daarnaast prima op een zonnige plek zetten.

Voordeel 3: Planten verminderen stress

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat planten stress kunnen verminderen. In een huis met veel groen voel je je ontspannen en vrolijk. Dit kan zelfs een positieve invloed hebben op je bloeddruk.

De voordelen van kamerplanten in je interieur

Voordeel 4: Luchtzuiverende planten verbeteren de luchtkwaliteit

Er zijn veel kamerplanten met een luchtzuiverende werking. Dit zorgt ervoor dat de lucht in jouw huis een stuk schoner wordt. De planten zetten CO2 om in zuurstof en kunnen daarnaast waterdamp uitstoten. Het gevolg? Een betere luchtvochtigheid en luchtkwaliteit. Hierdoor kun je wellicht beter slapen, je beter concentreren en minder vaak hoofdpijn krijgen. Zet de onderstaande luchtzuiverende planten dus zeker in je slaapkamer en thuiskantoor:

Sansevieria: Deze stevige plant is luchtzuiverend ťn ontzettend makkelijk te verzorgen. Je kent de kamerplant waarschijnlijk wel onder de naam Vrouwentong.
Nephrolepis: De krulvaren heeft een weelderige en speelse look door zijn krullende bladeren.
Dracaena: Je zag deze stoere plant ook al voorbij komen in het lijstje van makkelijke kamerplanten. Hij werkt daarnaast dus ook luchtzuiverend!
Ficus Lyrata: Deze plant wordt door de grote bladeren ook wel de vioolplant genoemd. De grote varianten zijn echte eyecatchers.

Voordeel 5: Kamerplanten verbeteren de akoestiek

Kamerplanten dragen bij aan een goede akoestiek in je huis. Hoe groter de planten en bladeren, hoe beter het geluid kan worden geabsorbeerd. Je kunt ook ťťn wand helemaal volhangen met kleine plantjes, bijvoorbeeld door middel van wandplanken of een speciaal ophangsysteem. Een groot vloerkleed voor geluiddemping is ineens niet meer nodig!

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo