Interieur

De sfeer van de kamerplant

De sfeer van de kamerplant
Kamerplanten zijn een echte sfeermaker in je interieur. En dat is dan niet alleen voor het oog, maar het doet ook veel met je gemoedstoestand. Het is namelijk bewezen dat planten ervoor zorgen dat je een stuk meer ontspannen bent. En zoals bekend, zuivert de kamerplant ook je lucht in huis. Kamerplanten zijn er in alle soorten en maten. Je kunt kiezen voor een speels effect waarbij je kleine en grote kamerplanten afwisselt. Of je kiest voor iets heel anders zoals een sierlijke hangplant, de hangplant is weer enorm hip geworden en wordt vaak in groepjes voor het raam gehangen.

Verschillende soorten kamerplanten

Gelukkig is er veel te kiezen in kamerplanten land. Voordat je tot koop overgaat, bekijk dan eerst goed de plek waar je een kamerplant wilt hebben. Sommige plekken vragen om een schaduwplant terwijl andere plekken, zoals de vensterbank, ruimte bieden voor een echte zonnige kamerplant. Laat je goed informeren op welke plek een kamerplant het best gedijt. Voor een kale hoek in de kamer kun je kiezen voor een wat grotere plant. Ben je gewend aan de verzorging van kamerplanten, dan kun je ook kiezen voor een bloeiende plant. Verder zijn er tegenwoordig ook nog leuke ecosystemen. Dat zijn dichte weckpotten, waar het plantje in leeft, zonder dat je deze water hoeft te geven.

Verzorging van een kamerplant

Ieder kamerplant heeft een eigen verzorging nodig. Vaak wordt dat in de winkel al per plant aangegeven, waardoor je de plant langer mooi en gezond kunt houden. Voor iedere kamerplant is er wel een basisverzorging waar je rekening mee moet houden. Deze verzorging gaat uit van vier elementen: licht, water, temperatuur en voeding. Kamerplanten hebben vaak een (sub)tropische achtergrond waardoor het ’t beste doen in een kamertemperatuur tussen de 18 en 21 graden. Geef altijd voldoende water, maar zorg dat het niet te veel is. Eens per week is dikwijls al voldoende. Naast voldoende water is de potgrond ook een belangrijk aandachtspunt. Als je een kamerplant zo nu en dan wat extra mest geeft en op z’n tijd verpot, kan de levensduur van je plant flink vergroot worden. En als de kamerplant nog iets specifieks nodig heeft, dan wordt dat doorgaans aangegeven.

(Nog) geen groene vingers?

Ben je nog niet in het gelukkige bezit van groene vingers? Dat is geen enkel probleem. Ook als je geen ervaring hebt met de verzorging van kamerplanten of je hebt er weinig gevoel voor, dan zijn er toch nog heel veel mooie, groene kamerplanten geschikt voor jou. Kijk dan maar eens naar bijvoorbeeld de Zamioculcas, of naar de verschillende cactussen of de Beaucarnea, ook wel de Olifantspoot. Al deze planten doen het goed op een lichte plek. En zo nu en dan wat water, dan zijn deze planten al dik tevreden en gaan ze het prima doen.

Online bestellen

Hoe makkelijk als je de kamerplanten online kunt bestellen. Nooit meer gesleep en gesjouw met potgrond en planten, maar al jouw kamerplanten die eenvoudig thuisbezorgd worden. Plantje.nl is zeer ervaren en besteedt veel zorg aan het verpakken en vervoeren van alle planten. Zo komen alle planten direct van de kweker, vers en in perfecte staat bij jou thuis.

Ook interessant