Vloerbekleding

6 redenen om voor een gietvloer te kiezen

6 redenen om voor een gietvloer te kiezen
Een van de belangrijkste keuzes die je moet maken voor je nieuwe woning, is wat je op de grond gaat leggen. Er zijn verschillende vloertypes om uit te kiezen, elk met zijn eigen pluspunten en minpunten. Een type vloeren dat vooral veel pluspunten heeft, zijn gietvloeren. Daarom zetten wij hier 6 redenen op een rijtje om te kiezen voor een gietvloer.

Een gietvloer kan tegen een stootje

Een gietvloer is dé vloer voor een gezin met kinderen. Het is een zeer stevig vloertype dat niet snel beschadigd raakt. Ook wanneer je er een zwaar voorwerp op laat vallen, blijft de vloer vaak ongeschonden. Dat is ideaal wanneer je kinderen hebt, want die gaan natuurlijk niet zo voorzichtig met het huis om als jijzelf. Ben je zelf ook wat onhandig en laat je geregeld iets vallen, dan is een gietvloer ook voor jou de beste keuze.

Een gietvloer is geschikt voor elke ruimte

Je legt geen tapijt in je keuken of laminaat in je badkamer. Kies je voor een van die vloertypes, dan zal je dus voor je huis meerdere verschillende vloeren moeten zoeken en (laten) leggen. Een gietvloer kan daarentegen wél in elke ruimte in je huis. Hij is namelijk volledig waterdicht en misstaat nergens.

Een gietvloer is slijt- en kleurvast

Hout- en parketvloeren brengen het nadeel met zich mee dat ze verkleuren als gevolg van blootstelling aan UV-licht. Verkleuring door zonlicht dus, die zorgt voor kleurverschillen in de ruimte. Ook slijt hout en parket relatief snel. Een gietvloer verkleurt niet, omdat hij volledig bestendig is tegen UV-licht. Daarnaast is een gietvloer ook slijtvast. Je kunt er zeker 20 jaar mee door, zonder dat er sporen van slijtage zichtbaar worden.

6 redenen om voor een gietvloer te kiezen

Een gietvloer is gemakkelijk te reinigen

Naast het uiterlijk en de duurzaamheid is het onderhoud van de vloer ook een belangrijk argument om te laten meewegen in je keuze voor een vloer. Als je een vloer wilt die gemakkelijk schoon te houden is, zonder dat je er speciale middelen voor nodig hebt, dan is een gietvloer de vloer voor jou. De vloer is helemaal egaal, dus je hebt geen naden waar stof achter blijft hangen. Stofwissen gaat dus eenvoudig en snel, en simpelweg dweilen met een vochtige doek is genoeg om je vloer weer te laten glanzen.

Een gietvloer verzamelt geen ongedierte

Huisstofmijt, vlooien en luizen hebben de neiging om zich te verbergen in spleten en kieren van vloeren. Wanneer je dan gaat schoonmaken, kunnen ze zich gemakkelijk verstoppen om daarna weer tevoorschijn te komen. Een gietvloer biedt die verstopplekken niet. Daardoor wordt de kans dat ongedierte overleeft op jouw vloer teruggebracht met zo’n 75 procent.

Een gietvloer is op de langere termijn goedkoper dan andere vloeren

Nee, een gietvloer is in aanschaf niet goedkoop, ook niet in vergelijking met andere vloertypen. Op de korte termijn is het dus een duurdere keuze. Maar een gietvloer gaat wel aanzienlijk langer mee dan alle andere vloertypen, die wel binnen afzienbare tijd vervangen moeten worden. Met het niet hoeven vervangen in het achterhoofd wordt een gietvloer op langere termijn opeens in relatieve zin wél goedkoper.

Ook interessant