Nieuwbouw

Versluys Groep verrast Oostende met grootste licht ster van België

Versluys Groep verrast Oostende met grootste licht ster van België
Voorbije 2 weken zagen heel wat voorbijgangers op de Oosteroever in Oostende de opbouw van een merkwaardig object bovenaan in het prestigieuze ‘One Baelskaai’ project van Versluys Groep. Dagenlang gutste het van geruchten en werd er op social media druk gespeculeerd over dit mysterieuze object. Woensdagochtend hield Versluys Groep het publiek niet langer in spanning en onthulde hun spectaculaire #OosteroeverStar. Versluys Groep ontving ondertussen regionaal, nationaal en zelfs internationaal laaiend enthousiaste reacties.

A new star is born

Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat ondertussen de #OosteroeverStar in slechts enkele dagen is uitgegroeid tot dé nieuwe eye-catcher van Oostende. De blauwe verlichte reuzenster in de top van het ‘One Baelskaai’ gebouw op de Oosteroever is immers van vele kilometers ver te spotten. Ook in het centrum van Oostende is de lichtinstallatie zowel bij de inwoners als toeristen het gespreksonderwerp bij uitstek. Met dit unieke kunstobject is Versluys Groep niet over één nacht ijs gegaan. Maandenlang werd de #OosteroeverStar voorbereid en in detail uitgetekend. Versluys Groep werkte hiervoor samen met een gespecialiseerd bedrijf dat vorig jaar ook reeds in hun ‘One Carlton’ project te Knokke een gelijkaardige lichtinstallatie had verzorgd. Toch is deze nieuwe #OosteroeverStar lichtinstallatie in alle opzichten groter, imposanter en dus technisch een pak uitdagender.

“ Voor mij is de #OosteroeverStar veel meer dan zomaar een lichtinstallatie, het is een ode aan Oostende en de Oosteroever site. ”

Bart Versluys, CEO Versluys Groep


Oosteroever, Oostende. Groot verkoopsucces!

Ondertussen gaan de werken op Oosteroever ook in sneltempo verder. De vraag vanuit de markt naar premium appartementen met zeezichten blijft zeer groot. Het succes van de Oosteroever site hoeft dan ook niet te verwonderen waarbij het ‘One Baelskaai’ project voor reeds 85% is verkocht en de eerste ‘Ensor Tower’ voor 75%. Door de toenemende vraag werd onlangs versneld de tweede ‘Ensor Tower’ gelanceerd. Ook het unieke ‘Dock 5’ project met zeezichten uitkijkend over het Fort Napoleon en de nieuwe toekomstige jachthaven aan het Vuurtorendok zal reeds in 2020 opgenomen worden in onze ruwbouwplanning. Op de Oosteroever site zelf openen ook steeds meer trendy en hippe handelszaken de deuren. Het bekende restaurant Marina is reeds een absolute vaste waarde en in het voorjaar van 2020 zal ook het toonaangevende ‘Design Oostende’ een 2de filiaal openen op de site. Daarnaast lopen er nog onderhandelingen met verschillende geïnteresseerde kandidaten.

Versluys Groep verrast Oostende met grootste licht ster van België

De #OosteroeverStar, enkele leuke weetjes:

  • grootste licht ster kerstinstallatie van België op hoogte van +/- 35 m
  • meer dan 8000 energievriendelijke LED lichtjes, waarvan 1600 knipperen
  • meer dan 3000m kabellengte
  • totale diameter van de ster is 14,5m
  • diameter van de kern is 2,20 m met 12 benen die tot 6 m uitkragen
  • verbruik tijdens de kille opbouw: meer dan 20 liter warme soep en veel koffie

Ook interessant