'De warmste aannemer' brengt 6750 euro op

  BE   20 december 2019 Bron: Bouwunie
'De warmste aannemer' brengt 6750 euro op
De actie 'De warmste aannemer', die Bouwunie organiseerde in het kader van De Warmste Week, heeft 6.750 euro opgebracht. Die opbrengst gaat integraal naar Trias, een internationale ontwikkelingsorganisatie die wereldwijd helpt om de dromen van ondernemende mensen waar te maken.

Elk jaar opnieuw is er de laatste week voor Kerst ‘De Warmste Week’. Een week waar iedereen zijn of haar warm hart toont voor duizenden goede doelen. Ook Bouwunie, die de zelfstandigen en kmo's in de bouwsector in Vlaanderen vertegenwoordigt, organiseerde dit jaar een actie: De Warmste Aannemer. De beroepsvereniging maakte de opbrengst bekend op de Warmathon in Brussel.


“Speciaal voor de Warmste Week ontwierpen we een herasdoek voor op de werven”, zegt gedelegeerd bestuurder Jean-Pierre Waeytens. “We verkochten meer dan honderd doeken, ze doken op in het straatbeeld bij diverse bouwwerven over gans Vlaanderen. Dat heeft 3.375 euro opgebracht. Bouwunie heeft dit bedrag verdubbeld, waardoor we in totaal 6.750 euro kunnen schenken om de werking van Trias te steunen.”

Trias zal deze steun gebruiken om in Oeganda technische opleidingen te geven aan bouwvakkers en beginnende ondernemers te helpen met de opstart en de groei van hun zaak.
De exponentiële bevolkingsgroei maakt dat Oeganda de jongste bevolking ter wereld heeft, met maar liefst 78% van de bevolking jonger dan 30 jaar. Hierin schuilt een enorm potentieel, maar het brengt ook moeilijkheden met zich mee. De markt wordt overspoeld door een groeiend aantal afgestudeerde jongeren, maar er is geen werk genoeg voor iedereen. Het starten van een eigen onderneming zou voor vele jongeren dé manier zijn om uit de werkloosheid te ontsnappen, maar een gebrek aan middelen en kennis maakt een dergelijke opstart moeilijk.

Daarom steunt Trias, samen met Bouwunie de Oegandese ondernemersorganisatie USSIA (Uganda Small Scale Industries Association, een ondernemers-ledenorganisatie). Eén van de sectoren waarin USSIA actief is, is de bouwsector. USSIA geeft technische opleidingen aan bouwvakkers en helpt beginnende ondernemers met de opstart en de groei van hun zaak.
Trias’ uiteindelijke doel is bijdragen aan positieve veranderingen in het leven van deze (beginnende) ondernemers, door hun productiviteit en inkomsten te verbeteren. Hierdoor kunnen ze een betere levenskwaliteit bereiken, met toegang tot kwaliteitsvol onderwijs en gezondheidszorg.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo