Groep Versluys wordt 100% eigenaar van Oosteroever in Oostende

  BE   10 maart 2017 Bron: flconsult
Groep Versluys wordt 100% eigenaar van Oosteroever in Oostende
Groep Versluys, met aandeelhouders Bart Versluys en Marc Coucke, neemt in de “projectontwikkelingssite Oosteroever” het BPI/CFE belang van 50% over en wordt nu 100% eigenaar van de nieuwe residentiële projectontwikkelingssite in de haven van Oostende. De prijs voor deze transactie bedraagt 24.000.000 €. Na zeven jaren van goede en vruchtbare samenwerking, motiveert Groep Versluys deze transactie vooral door zijn ambitie om in de toekomst de “projectontwikkelingssite Oosteroever” op een zelfstandige basis verder te ontwikkelen en te commercialiseren. Dit biedt aan BPI hierdoor de kans om verder te kunnen investeren in verschillende stedelijke projecten van grote omvang.

Jacques Lefèvre - CEO BPI
“Daar we in 2010 beslist hadden om mee te werken aan de stedelijke uitbreiding van de stad Oostende door deel te nemen aan 2 PPS-projecten (Publiek-Private Samenwerking) « Baelskaai » en « Vuurtorendok » was het voor BPI voor de hand liggend om samen te werken met de Groep Versluys. De Groep Versluys genoot van een zeer goede kennis van de lokale markt. Langs onze zijde beschikten wij over meerdere expertises : de ervaring van grote stedelijke ontwikkelingen waaronder één aan de kust (« La Réserve » in Knokke), de kennis van ons aannemingsbedrijf MBG in de constructie van torengebouwen en een bijzondere financiële soliditeit dankzij de steun van ons beursgenoteerd moederbedrijf CFE. De moderne visie van Bart Versluys en de vakkundigheid van zijn team hebben bijgedragen tot het succes van deze operatie.”

Bart Versluys
“Als CEO van Groep Versluys wil ik het volledige team van BPI, CFE en Ackermans & van Haaren uitdrukkelijk bedanken voor de jarenlange productieve samenwerking binnen het project Oosteroever. Het succes van dit unieke project is in eerste instantie dan ook te danken aan de visie, inzet en gedrevenheid van beide partijen. Los van het feit dat onze wegen nu binnen “projectontwikkelingssite Oosteroever” scheiden ben ik er van overtuigd dat Groep Versluys in de nabije toekomst, als de opportuniteit zich voordoet, met veel plezier opnieuw kan samenwerken met het multidisciplinair team van BPI en CFE.”

Groep Versluys wordt 100% eigenaar van Oosteroever in Oostende

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo