Bedrijfsnieuws

Versluys Bouwgroep legt de focus op 'recycling of energy'

“Al onze nieuwe bouwprojecten zullen in de nabije toekomst worden gebouwd met ‘groene elektriciteit” aldus Bart Versluys, die benadrukt dat de duurzame ontwikkelingscampagne “Samen voor minder CO2“ van Electrabel ons bestuur snel heeft overtuigd om naar het voorbeeld van andere grote bedrijven zoals Telenet, De Zoo, Delhaize, Campina…de weloverwogen overstap te maken naar groene stroom. “Tevens passen wij nu reeds het nieuwe E-peil 80 (verplicht vanaf bouwaanvragen 01/01/2010) toe in plaats van E100 in al onze nieuwe bouwprojecten om zo tegemoet te komen aan de steeds strengere energieprestatie regelgeving. Hiermede draagt elke klant van Versluys Bouwgroep onrechtstreeks zijn steentje bij tot een beter leefmilieu”

Bart Versluys: “Tevens streven we ernaar om het energieverbruik van zowel de gemeenschappelijke delen alsook het individuele verbruik van elke appartement met maar liefst 50% te verlagen…”
“Hierin investeren tijdens economisch moeilijke tijden levert vaker mooie returns op zodra de economie weer aantrekt.” Aldus Bart Versluys.

Groene energie

Met Electrabel als energiepartner werd een ‘groen energie’ contract afgesloten voor onbepaalde duur. Deze groene stroom wordt uitsluitend in België geproduceerd door een hernieuwbaar productiepark bestaande uit wind, waterkracht, biomassa en zonne-energie.
Dit omvat naast het leveren van groene elektriciteit voor onze hoofdzetel (bouwbedrijf) tevens de energievoorziening van al onze bouwwerven, verkoopskantoren en afgewerkte projecten.
Electrabel zal een energie-audit uitvoeren en tevens ook ondersteuning bieden naar nieuwe markten en innovaties in samenwerking met studiebureau Elegast Dobbelaere bvba. Versluys Bouwgroep zal hierover doelgericht communiceren in de media, via de verkoopkantoren, in de projectbrochures, en ook specifiek naar de vastgoedmarkt. Het is de bedoeling dat anderen ons milieuvriendelijk initiatief volgen …

E-Peil van E80:

Vanaf januari 2010 moeten alle nieuwe bouwvergunningen voldoen aan het nieuwe opgelegde E-peil van E80. Naast het gebruik van groene elektriciteit worden dus ook andere duurzame inspanningen geleverd: “Warmwaterpomp installaties om de basisverwarming te helpen ondersteunen. Condensketels voor elk privatief woonentiteit. Opvang van regenwater om alle toiletten van ‘gratis’ doorspoeling te voorzien. Een gebalanceerd ventilatie systeem met warmteterug-winning. Extra dubbele beglazing in combinatie met recycleerbare thermische milieuvriendelijke isolatie. Zonnepanelen op elk dak van een appartementsgebouw. Zonnewering geïntegreerd op de juiste plaats waardoor het appartement minder snel opwarmt en de kans op oververhitting afneemt.” Zijn slechts enkele toepassingen die zullen worden verwerkt in elk bouwproject in de nabije toekomst.
Als eersten promoten wij reeds zelfreinigende beton en ditto glas (Commodore Project) en wensen die innovatieve rol nu verder uit te bouwen.

“Ons pilootproject wordt het prestigieuze ‘Royal Phare’ residence, gelegen op een absolute toplocatie aan de Albert I promenade (zeedijk) te Oostende, bestaande uit 27 dijkappartementen. Hier zullen wij alle parameters zorgvuldig in een ‘testcase’ evalueren en desnoods bijsturen. Het is niet de bedoeling dat al deze extra investeringen een impact zullen hebben op de verkoopsprijzen.”

Versluys Bouwgroep is van oordeel dat tijdens het ontwerp van elke project een uitgebreide energiestudie aan de basis moet liggen voor het bepalen en het maken van doordachte keuzes op het gebied van technieken, materiaalkeuzes, uitvoeringsmethodes…

Voor elke wooneenheid wordt een specifieke berekening gemaakt op het gebied van energieprestatie regelgeving (EPB-eisen) zodoende aan de streng opgelegde eisen voldaan wordt ten voordele van de koper.
Elke koper ontvangt bij de voltooiing van het project een certificering dat bewijst welke de definitieve peilen zijn volgens de energieprestatie regelgeving (K-peil, E-peil, …) van zijn appartement.

Al deze energiebesparende maatregelen moeten ervoor zorgen dat elke koper bij Versluys Bouwgroep kan genieten van alle mogelijke subsidies en op termijn van een economische waarde-vermeerdering.

Bart Versluys: “De hernieuwbare duurzame energieën, die mogelijks integreerbaar zijn in de residentiële vastgoedmarkt, bevinden zich nog maar in het beginstadium. Gezien de almaar stijgende kost van fossiele brandstoffen verwachten wij ook in de bouwsector een enorme doorbraak van hernieuwbare duurzame energie. Graag wensen wij als residentiële bouwer in dit groeiproces als één van de eersten ons aandeel bij te dragen.”
Build for Life