Meubelen

Verrassend vakmanschap: Functionals lanceert Twist Glass table

Verrassend vakmanschap: Functionals lanceert Twist Glass table
Van vergadering tot intiem diner: Twist Glass is het stralende middelpunt. Onder het schitterende glazen blad van het nieuwe Functionals ontwerp huist namelijk een knappe twist: de metalen basis en de poten van de tafel zijn getordeerd. Een verrassend staaltje vakmanschap. Voor het ontwerp heeft Functionals haar krachten gebundeld met de Duitse ontwerper Thomas Schnur. Twist Glass is vanaf nu verkrijgbaar via Functionals.eu en het netwerk van geselecteerde resellers.

Uit het werk van Thomas Schnur straalt een groot respect voor traditioneel vakmanschap. Volgens de designer is Twist Glass een ode aan ambacht: “De getordeerde metalen basis ziet er misschien eenvoudig uit, maar het heeft veel tijd gekost om de perfecte twist te bereiken. We hebben eindeloos geëxperimenteerd met verschillende gradaties van torderen, een eeuwenoude traditie. Bovendien is de tafel met de hand afgewerkt, waaronder de verbinding tussen het glazen blad en de metalen basis.”

Functionals lanceert Twist Glass table

Meer dan mooi

Op kantoor of thuis: waar je Twist Glass ook neerzet, de ogen zijn op de prachtige tafel gericht. Bovendien is de getordeerde basis niet alleen een lust voor het oog, de tafel wordt er ook stabieler door. Een echt Functionals product, vertelt oprichter Simon van Esch: “Functionals producten zijn niet alleen mooi om te zien, maar ook functioneel. Met veel aandacht voor ambacht en detail. Twist Glass is daar een prachtig voorbeeld van.”

Hoe het begon

Toen Thomas Schnur in de trein met een stukje papier speelde, begon hij te experimenteren met verschillende bochten en draaiingen. En vroeg hij zich af hoe hij deze twists zou kunnen toepassen op metaal. Zijn eerste gedachte was om de techniek te gebruiken voor een kleerhanger, maar het design ontwikkelde zich tot de basis van een tafel. Met Twist Glass als schitterend resultaat.

Functionals lanceert Twist Glass table

Adviesprijs

Twist Glass: € 3.295,00 incl. BTW

Ook interessant