Glas als keukenblad is een goede keuze

24 mei 2018 Bron: Voorlichtingsburo Wonen Verstuur
Glas als keukenblad is een goede keuze
Op en top design, dat is een glazen keukenblad. Een technisch hoogstandje met ontelbare mogelijkheden en verkrijgbaar in alle kleuren. Kies voor normaal glas of extra helder glas, voor een glanzende of een getste afwerking. Kleurvast, vlek- en hittebestendig en uiterst hyginisch. Glas als keukenblad is een goede keuze!

Hoe wordt een glazen keukenblad gemaakt?

Een glazen keukenblad van Arte wordt eerst op maat gesneden, gepolijst en van uitsparingen voorzien. Het van oorsprong ongehard glas ondergaat een thermische behandeling om de breuksterkte te verhogen. Dat gaat als volgt: het glas wordt verhit tot ongeveer 650 graden Celsius en vervolgens met gestuwde koude lucht afgekoeld. Wanneer een glazen blad snel afkoelt, krimpt het oppervlak hetgeen een blijvende drukspanning oplevert. Vervolgens wordt aan de onderzijde van het glazen keukenblad een laklaag en beschermfolie geplaatst, zodat het blad zonder beschadiging gemonteerd kan worden.

Glas als keukenblad is een goede keuze

Glazen aanrechtblad Relif

Het glazen aanrechtblad Relif van Arte is een bijzondere, krasvaste glasvariant. De bijzondere oppervlaktestructuur maakt dat het glazen aanrechtblad krasvast is. Daarnaast is het sterk, onderhoudsarm en hittebestendig. Kortom, uitermate geschikt voor keukenbladen.

Het glazen aanrechtblad Relif is in vijf prachtige kleuren verkrijgbaar. Om de schoonheid van het glazen keukenblad Relif nog beter tot uiting te doen komen, heeft Arte speciale RVS-look randlijsten ontwikkeld. Deze zijn verkrijgbaar in een 2, 4 of 6,2 cm en als op- of inlegrandlijst.

Lees ook:

Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo