Interieur

Functionals introduceert leren lounge chair en voetenbank

Op de eerste dag van de internationale woonbeurs Maison & Objet in Parijs zijn de nieuwste aanwinsten van de Functionals collectie gepresenteerd. Meet the Millers: Miller Lounge chair en de bijpassende voetenbank Miller Ottoman. Serener, designer van onder meer Functionals’ bestsellers Lloyd Table en Wendela Chair, is verantwoordelijk voor het ontwerp van de nieuwe stoel en voetenbank. De Miller Lounge Chair en Miller Ottoman zijn vanaf eind februari verkrijgbaar.

De Miller Lounge chair is gemaakt van luxueus, stevig leer dat met de jaren mooier wordt. Door de hoeveelheid ondersteuning in de onderrug is de stoel ook nog eens erg comfortabel. Het frame is vervaardigd uit 18 mm staal. Een gebogen multiplex onderdeel aan de onderkant van de stoel zorgt voor extra vering. Om ultiem te kunnen ontspannen, ontwierp Serener, alias Christoph Seyferth, ook een bijpassende voetenbank: Miller Ottoman. Put the two together and stretch out in luxury.

Traditioneel vakmanschap

Simon van Esch, oprichter van Functionals, over het nieuwe product: “De Miller Lounge chair is voor ons een ultiem voorbeeld van traditioneel vakmanschap. De rug en de zitting zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit Duits leer, dat wordt gestikt en gepolijst door een echte zadelmaker. Het 5mm dikke leer geeft de stoel zowel een stoere als elegante uitstraling.” De oprichter van het designlabel ziet de stoel als een mooie aanvulling op de Functionals collectie: “We waren al een lange tijd op zoek naar een ontwerp voor een lounge chair. Toen Christoph Seyferth het ontwerp van Miller aan ons voorstelde, was ik direct enthousiast. Een Functionals product ten voeten uit!”

Inspiratie voor Seyferth

Christoph Seyferth is het creatieve brein achter Serener.org. Voor Functionals ontwierp hij onder meer de Lloyd serie, Wendela Chair, Stool en Hooks. Seyferth wil met zijn ontwerpen geen complexe verhalen vertellen of verwarren met overbodige details. Zijn designs zijn humaan, intuïtief en functioneel. Voor het ontwerp van Miller liet Seyferth zich inspireren door de Franse designer Pierre Paulin (1927-2009) en zijn leren ‘butterfly chair’: “Ik heb het werk Pierre Paulin altijd al bewonderd. Het is mooi dat Miller zijn première beleeft in Paulin’s geboortestad, Parijs. Ik had graag zijn mening gehoord over het ontwerp”, aldus designer Seyferth.

Functionals introduceert leren lounge chair en voetenbank

Kleuren

De Miller Lounge chair en Miller Ottoman zijn vanaf eind februari verkrijgbaar in de kleuren: naturel, cognac, donkerbruin en zwart leer. Combineer met een powder-coated onderstel in zwart of zandkleur.
Adviesprijs Miller Lounge chair: €1.599,00
Adviesprijs Miller Ottoman: €799,00