Verkiezingstijd: Confederatie Bouw vraagt soepele afhandeling van bouwdossiers

  BE   12 oktober 2018 Bron: Vlaamse Confederatie Bouw
Verkiezingstijd: Confederatie Bouw vraagt soepele afhandeling van bouwdossiers
Verkiezingen zorgen er traditioneel voor dat heel wat bouwdossiers niet meer of een pak trager worden behandeld. Maar nu, met twee verkiezingen kort op mekaar, zal dat voor problemen zorgen voor de bouwsector. De Confederatie Bouw vraagt ook in deze verkiezingstijden een soepele en correcte afhandeling van bouwdossiers, meer bepaald van openbare aanbestedingen en vergunningen.

Heel veel vergunningen worden nog op gemeentelijk vlak toegekend. Enkel wanneer het om omvangrijke bouwprojecten gaat, zijn de regio’s verantwoordelijk voor de toekenning van vergunningen. Voor de bouw betekent een jaar met lokale verkiezingen vaak een moeilijk jaar, omdat beslissingen over openbare aanbestedingen en vergunningen op de lange baan worden geschoven vanwege de campagne en de verkiezingen. Politici weten vaak immers niet of ze nog aan zet zullen zijn na verkiezingen en willen geen knopen meer doorhakken.

Het probleem is nu dat de gemeente- en provincieraadsverkiezingen van nu zondag 14 oktober haast meteen gevolgd worden door de federale, regionale en Europese verkiezingen van 26 mei 2019. Na de lokale verkiezingen zal de campagne meteen worden doorgetrokken, waardoor de achterstand in beslissingen over openbare aanbestedingen en vergunningen nog verder zal toenemen. Het spreekt voor zich dat deze situatie nefast is voor de bouwsector. “Daarom vragen we ook in deze verkiezingstijden een soepele en correcte afhandeling van openbare aanbestedingen en vergunningen. Het zou immers jammer zijn dat de heropleving van onze sector gefnuikt zou worden om electorale redenen.”

Lees ook:

Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo